Now Reading:
Nova prijevara putem WhatsAppa, policija opet izdala važno upozorenje
Full Article 1 minutes read

Nova prijevara putem WhatsAppa, policija opet izdala važno upozorenje

Policiji je prijavljena nova računalna prijevara, a kao i često puta dosad, prevarant je svoju žrtvu našao na popularnoj aplikaciji WhatsApp.

Prijevara je počinjena na štetu 43-godišnjaka s područja Popovače. Nakon dogovora oko kupnje, zasad nepoznata osoba je muškarca putem WhatsApp aplikacije navela da upiše podatke s kartice tekućeg računa. Nakon što je dao tražene podatke, primijetio je da mu s računa nedostaje novac i shvatio je da je prevaren, donosi N1.

Policija traga za prevarantom protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pripazite!

Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe. Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu, piše N1.

-Ti su napadi učestali te ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama. Pozivamo građane na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, podnesite prijavu u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište, poručili su iz policije.

sjever.hr/n1info.hr
16.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.