Now Reading:
Nova prijevara putem WhatsAppa, policija opet izdala važno upozorenje
Full Article 1 minutes read

Nova prijevara putem WhatsAppa, policija opet izdala važno upozorenje

Policiji je prijavljena nova računalna prijevara, a kao i često puta dosad, prevarant je svoju žrtvu našao na popularnoj aplikaciji WhatsApp.

Prijevara je počinjena na štetu 43-godišnjaka s područja Popovače. Nakon dogovora oko kupnje, zasad nepoznata osoba je muškarca putem WhatsApp aplikacije navela da upiše podatke s kartice tekućeg računa. Nakon što je dao tražene podatke, primijetio je da mu s računa nedostaje novac i shvatio je da je prevaren, donosi N1.

Policija traga za prevarantom protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pripazite!

Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe. Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu, piše N1.

-Ti su napadi učestali te ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama. Pozivamo građane na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, podnesite prijavu u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište, poručili su iz policije.

sjever.hr/n1info.hr
16.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.