Now Reading:
Općina Petrijanec sudjelovala na Smart City Summit-u! Posavec: Odobrena su nam dva projekta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Full Article 2 minutes read

Općina Petrijanec sudjelovala na Smart City Summit-u! Posavec: Odobrena su nam dva projekta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Kroz razmjenu primjera iz prakse i iskustva iz Hrvatske, kroz predavanja i radionice sudionici su imali priliku usvojiti inovativna rješenja koja Smart City Summit koncept nudi na kojem su sudjelovale i predstavnice mnogih općina pa tako i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Smart City Summit okupio je mnoštvo predstavnika gradova, općina, županija, razvojnih agencija, LAG-ova, tvrtki iz realnog sektora koje ostvaruju tendenciju poslovne suradnje s javnim sektorom. Kroz razmjenu primjera iz prakse i iskustva iz Hrvatske, kroz predavanja i radionice sudionici su imali priliku usvojiti inovativna rješenja koja “Smart City” koncept nudi.

Organizatori ovog događanja bili si BSB Event i LEADER mreža Hrvatske. U sklopu višednevnog događanja održana su brojna predavanja, panel diskusije, radionice.

Kroz radionice se raspravljalo o digitalizaciji lokalnih zajednica i pametnoj ruralnoj mobilnosti uključujući primjere dobre prakse u okviru nove LRS, o mogućnostima doprinosa konceptu Pametnih sela u okviru intervencija LRS LAG-ova, te o okvirima za monitoring i evaluaciju LEADER-a i njegove dodane vrijednosti.

-Ovakve radionice ne samo da nam služe za stjecanje novih inovativnih rješenja u vođenju općinske uprave ili pak pametnih komunalnih rješenja. Želimo čuti i konkretne primjere drugih lokalnih sredina i njihova rješenja za pametne općine i gradove. Općini Petrijanec odobrena su dva projekta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost vezano uz digitalizaciju javne uprave i aplikaciju za građane koja će olakšati svakodnevne obavijesti i kalendar kao i mjerenje kvalitete zraka – rekao je Posavec te je poručio kako je Općina bili spremna za ovogodišnje natječaje te je prijavila nove projekte.

sjever.hr/petrijanec.hr
16.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.