Now Reading:
Općina Petrijanec sudjelovala na Smart City Summit-u! Posavec: Odobrena su nam dva projekta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Full Article 2 minutes read

Općina Petrijanec sudjelovala na Smart City Summit-u! Posavec: Odobrena su nam dva projekta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Kroz razmjenu primjera iz prakse i iskustva iz Hrvatske, kroz predavanja i radionice sudionici su imali priliku usvojiti inovativna rješenja koja Smart City Summit koncept nudi na kojem su sudjelovale i predstavnice mnogih općina pa tako i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Smart City Summit okupio je mnoštvo predstavnika gradova, općina, županija, razvojnih agencija, LAG-ova, tvrtki iz realnog sektora koje ostvaruju tendenciju poslovne suradnje s javnim sektorom. Kroz razmjenu primjera iz prakse i iskustva iz Hrvatske, kroz predavanja i radionice sudionici su imali priliku usvojiti inovativna rješenja koja “Smart City” koncept nudi.

Organizatori ovog događanja bili si BSB Event i LEADER mreža Hrvatske. U sklopu višednevnog događanja održana su brojna predavanja, panel diskusije, radionice.

Kroz radionice se raspravljalo o digitalizaciji lokalnih zajednica i pametnoj ruralnoj mobilnosti uključujući primjere dobre prakse u okviru nove LRS, o mogućnostima doprinosa konceptu Pametnih sela u okviru intervencija LRS LAG-ova, te o okvirima za monitoring i evaluaciju LEADER-a i njegove dodane vrijednosti.

-Ovakve radionice ne samo da nam služe za stjecanje novih inovativnih rješenja u vođenju općinske uprave ili pak pametnih komunalnih rješenja. Želimo čuti i konkretne primjere drugih lokalnih sredina i njihova rješenja za pametne općine i gradove. Općini Petrijanec odobrena su dva projekta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost vezano uz digitalizaciju javne uprave i aplikaciju za građane koja će olakšati svakodnevne obavijesti i kalendar kao i mjerenje kvalitete zraka – rekao je Posavec te je poručio kako je Općina bili spremna za ovogodišnje natječaje te je prijavila nove projekte.

sjever.hr/petrijanec.hr
16.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.