Now Reading:
PROGNOZA Oblačno i kišovito vrijeme te nagli pad temperature dodatno će pogoršavati jak vjetar
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Oblačno i kišovito vrijeme te nagli pad temperature dodatno će pogoršavati jak vjetar

Prema prognozi DHMZ-a, srijeda će biti umjereno i pretežno oblačna i vjetrovita, no nakon prvog dijela dana kada se očekuje povremena kiša, a ponegdje i snijeg, od sredine dana sa zapada stiže razvedravanje.

Prognostičari najavljuju kako će biti povremene kiše, u Dalmaciji i pljuskova i grmljavine, a u gorju može biti susnježice i snijega. Od sredine dana oborine će postupno prestati te slijedi razvedravanje sa zapada.

Vjetar će biti umjeren do jak, na udare osobito u gorju i olujan sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna bura i sjeverni vjetar, na južnom dijelu jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura bit će između 3 i 8, na Jadranu od 7 do 11, a najviša dnevna između 5 i 10, na Jadranu od 11 do 14 °C.

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji, osobito u prvom dijelu dana. Dan će obilježiti nagli pad temperature zraka i osjet hladnoće povećan jakim vjetrom i oborinom koja će se najdulje zadržati na istoku i krajnjem jugu zemlje.

Najveće količine kiše i skretanje vjetra od jakog juga na jaku buru obilježit će južni Jadran, gdje će biti biometeorološki vrlo neugodno. Svuda će biti najteže reumatičarima, plućnim, srčanim i ostalim bolesnicima od krvožilnih bolesti. Kod meteoropata je moguća glavobolja, lošije raspoloženje, slabija koncentracija i razdražljivost.

www.sjever.hr / DHMZ
15.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.