Now Reading:
PROGNOZA Oblačno i kišovito vrijeme te nagli pad temperature dodatno će pogoršavati jak vjetar
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Oblačno i kišovito vrijeme te nagli pad temperature dodatno će pogoršavati jak vjetar

Prema prognozi DHMZ-a, srijeda će biti umjereno i pretežno oblačna i vjetrovita, no nakon prvog dijela dana kada se očekuje povremena kiša, a ponegdje i snijeg, od sredine dana sa zapada stiže razvedravanje.

Prognostičari najavljuju kako će biti povremene kiše, u Dalmaciji i pljuskova i grmljavine, a u gorju može biti susnježice i snijega. Od sredine dana oborine će postupno prestati te slijedi razvedravanje sa zapada.

Vjetar će biti umjeren do jak, na udare osobito u gorju i olujan sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna bura i sjeverni vjetar, na južnom dijelu jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura bit će između 3 i 8, na Jadranu od 7 do 11, a najviša dnevna između 5 i 10, na Jadranu od 11 do 14 °C.

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji, osobito u prvom dijelu dana. Dan će obilježiti nagli pad temperature zraka i osjet hladnoće povećan jakim vjetrom i oborinom koja će se najdulje zadržati na istoku i krajnjem jugu zemlje.

Najveće količine kiše i skretanje vjetra od jakog juga na jaku buru obilježit će južni Jadran, gdje će biti biometeorološki vrlo neugodno. Svuda će biti najteže reumatičarima, plućnim, srčanim i ostalim bolesnicima od krvožilnih bolesti. Kod meteoropata je moguća glavobolja, lošije raspoloženje, slabija koncentracija i razdražljivost.

www.sjever.hr / DHMZ
15.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.