Now Reading:
Nezaposlenost u Međimurju u blagom padu, na Zavodu i dalje više žena nego muškaraca
Full Article 1 minutes read

Nezaposlenost u Međimurju u blagom padu, na Zavodu i dalje više žena nego muškaraca

Krajem prošlog mjeseca u evidenciji čakovečkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bile su 2.092 nezaposlene osobe.

U odnosu na veljaču prošle godine, nezaposlenost je porasla za 7,1 posto, dok je u odnosu na ovogodišnji siječanj evidentiran pad nezaposlenosti za 1,8 posto.

Promatrano prema spolu, u ukupnom broju nezaposlenih osoba žene čine 52,8 posto (1.104) ukupne nezaposlenosti, a muškarci 47,2 posto nezaposlenih osoba (988), čime je udio žena manji za 0,6 postotnih bodova u odnosu na siječanj. U veljači 2022. godine udio nezaposlenih prema spolu bio je 53,7 posto žena naspram 46,3 posto muškaraca.

U odnosu na siječanj evidentiran je pad nezaposlenosti u Ispostavi Mursko Središće (7,1 posto) i Ispostavi Prelog (6,3 posto), dok je u Ispostavi Čakovec evidentiran blagi porast nezaposlenosti za 0,2 posto.
U odnosu na veljaču 2022. godine porast nezaposlenosti zabilježen je u Ispostavi Čakovec (9,8 posto) i Ispostavi Prelog (9,4 posto), dok je u Ispostavi Mursko Središće evidentiran pad nezaposlenosti za 10,8 posto.

sjever.hr
15.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.