Now Reading:
SISTEMATSKI, TOPLI OBROK, PLAĆE, DAROVI, BOLOVANJA Djelatnicima vrtića u Ludbregu osigurana veća prava – predsjednica Sindikata s gradonačelnikom Bilićem potpisala kolektivni ugovor na četiri godine!
Full Article 2 minutes read

SISTEMATSKI, TOPLI OBROK, PLAĆE, DAROVI, BOLOVANJA Djelatnicima vrtića u Ludbregu osigurana veća prava – predsjednica Sindikata s gradonačelnikom Bilićem potpisala kolektivni ugovor na četiri godine!

U gradskoj upravi Grada Ludbrega potpisan je Kolektivni ugovor za djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja za zaposlenike gradskog Dječjeg vrtića Radost. Kolektivni ugovor potpisali su gradonačelnik Grada Ludbrega, Dubravko Bilić, te predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, gospođa Iskra Vostrel Prpić.

Kolektivni ugovor je pokazatelj suradnje i razvijanja partnerskih odnosa i kao takav najveće dostignuće socijalno-partnerskih odnosa. Novim Kolektivnim ugovorom regulirana su međusobna prava i obveze, radnicima osigurane isplate neoporezivih dodataka na plaću i naknada plaće.

Istovremeno, povećana su prava na dodatne dane godišnjeg odmora i plaćenog dopusta, povećani su i usklađeni koeficijenti složenosti poslova, ugovorena naknada plaće za prvih 42 dana bolovanja u visini 90 posto plaće radnika, ugovorena je isplata jubilarne nagrade u neoporezivom iznosu, isplata otpremnine, dar povodom dana sv. Nikole u najvećem neoporezivom iznosu, dar u naravi. Radnici su novim ugovorom dobili i pravo na sistematski pregled, mjesečnu naknadu za topli obrok, mogućnost isplate nagrade. 

Prilikom potpisivanja Kolektivnog ugovora gradonačelnik je istaknuo razumijevanje važnosti predškolskog odgoja i obrazovanja, izrazio priznanje djelatnicima Dječjeg vrtića te istaknuo da se radi o opravdanim i zasluženim radničkim pravima svih djelatnika DV Radost.

S druge strane predstavnici Sindikata su izrazili zadovoljstvo korektnim dijalogom i postizanjem dogovora te iskazali razumijevanje za mogućnosti Grada Ludbrega, ističući da je korektan dogovor i potpisivanje Kolektivnog ugovora uvijek najbolji način zajedničkog rada i suradnje koje očekuju da će se razvijati i u budućnosti.

Kolektivni ugovor je potpisan na razdoblje od četiri godine.

www.sjever.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.