Now Reading:
Koprivničko – križevačku županiju posjetili predstavnici Općine Čitluk – predstavljeni primjeri dobre prakse u brojnim područjima
Full Article 3 minutes read

Koprivničko – križevačku županiju posjetili predstavnici Općine Čitluk – predstavljeni primjeri dobre prakse u brojnim područjima

U prostorima uprave Koprivničko – križevačke županije župan Darko Koren održao je sastanak s predstavnicima Općine Čitluk, Slavenom Markotom i Matom Miletićem. Na sastanku, kojem su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici Darko Masnec i Melita Ivančić, župan je predstavio iskustva i primjere dobre prakse koje Županijska uprava provodi u projektima na različitim poljima svoje nadležnosti naglasivši važnost provođenja strukturalnih politika i povezivanja s partnerima iz okruženja čime se postiže kohezijski učinak u regionalnoj i međudržavnoj suradnji.

Radni posjet županiji nastavljen je na sastanku u Regionalnoj razvojnoj agenciji KKŽ, gdje je ravnateljica Melita Birčić sa suradnicama predstavila iskustva PORA-e u pripremi i provedbi projekata sufinanciranih EU sredstvima u razdoblju do 2013. godine, odnosno kada je RH imala status zemlje kandidata za članstvo u EU, budući da je Bosna i Hercegovina zemlja kandidat za članstvo u EU. Prezentirani su projekti provedeni u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013., kao i projekti provedeni nakon 2013. godine kada je RH postala punopravna članica Europske unije.

Predstavnici Općine Čitluk upoznati su sa cjelokupnim radom PORA-e, a prezentiran im je i projekt „UZ PORU PO POTPORU“ u okviru kojeg se pruža stručna pomoć javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi razvojnih projekata na području KKŽ te su im također prezentirane sve ostale aktivnosti koje PORA provodi kao regionalni koordinator za područje županije.

Nakon radnog sastanka održan je terenski obilazak nekih od najuspješnijih projekata kao primjera dobre prakse i suradnje Koprivničko-križevačke županije, jedinica lokalne samouprave i ostalih institucija s područja KKŽ. U okviru obilaska jezera Šoderica prezentirani su rezultati provedbe projekta „Amazing Amazon of Europe“ u kojem je jedan od projektnih partnera bila KKŽ, kao i projekt „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“ kojeg je prezentirao načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić. U Općini Legrad gostima su prezentirani projekti koje je Općina Legrad provodila u okviru već spomenutog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013., kao i projekti Općine Legrad provedeni u okviru programa Europa za građane.

Također je prezentiran i projekt „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ vrijedan više od 60 milijuna kuna, a čiji je nositelj Obrtnička škola Koprivnica s projektnim partnerima KKŽ i Strukovnom školom Đurđevac. Gostima je predstavljen cjelokupni projekt, od izgradnje do nabave opreme, kao i projekt „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ u okviru kojeg se uspostavljaju programski i kadrovski uvjeti u Centru kompetentnosti KKŽ koji će unaprijediti mogućnosti za učenje temeljeno na radu učenicima i odraslim polaznicima strukovnog obrazovanja u (pod)sektorima elektrotehnike i računalstva.

www.sjever.hr
09.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.