Now Reading:
U ZAVRŠNOJ FAZI PROJEKT VRIJEDAN 423.600 EURA Počelo asfaltiranje površine reciklažnog dvorišta Ivanec
Full Article 2 minutes read

U ZAVRŠNOJ FAZI PROJEKT VRIJEDAN 423.600 EURA Počelo asfaltiranje površine reciklažnog dvorišta Ivanec

Na velikom gradilištu u krugu Ivkoma d.d., koje se proteže na čak 5.200 m2, počelo je asfaltiranje površine reciklažnog dvorišta Ivanec.

Asfalt se polaže na oko 3.100 m2 prometnica i cjelokupne manipulativne površine na koju će nakon toga biti postavljeno 50-ak otvorenih i specijalnih zatvorenih kontejnera. U njih će građani bez naknade moći odložiti sav neopasni otpad te posebne vrste otpada.

Podloga je uređena kao vodonepropusna, posjeduje sustav izgrađene oborinske odvodnje sa separatorom i omogućit će najviše ekološke standarde u prihvatu i privremenom odlaganju svih vrsta otpada. Prostor je ograđen, do njega vodi novosagrađena pristupna cesta, a raspolaže i objektom za zaposlene.

Nakon grubog asfaltnog sloja, cijela površina i sve prometnice presvući će se finim, završnim slojem asfalta, a uslijedit će uređenje zelenih površina, dok će se za desetak dana prići montaži kontejnera.

Ova investicija je, uz Aglomeraciju Ivanec, jedan od najvećih gradskih projekata u području zaštite okoliša. Vrijedan je 423.600 eura, a njegov je nositelj Grad Ivanec. Ivkom d.d. je za ovaj projekt Gradu Ivancu dao pravo građenja na površini u svom vlasništvu.

Gradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Ivanec se većim dijelom sredstava od čak 79% ili 336.000 eura financira iz bespovratnih europskih sredstava (EU Kohezijski fond), dok preostali dio od 21% ili 89.300 eura osigurava Grad. Radove izvodi Hidroing d.o.o. Varaždin.

sjever.hr/ivanec.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.