Now Reading:
Župan Posavec i gradonačelnica Cividni na sastanku s ministrom Piletićem apelirali na žurniju realizaciju Regionalnog edukacijskog-rehabilitacijskog centra u Čakovcu
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec i gradonačelnica Cividni na sastanku s ministrom Piletićem apelirali na žurniju realizaciju Regionalnog edukacijskog-rehabilitacijskog centra u Čakovcu

U službenom posjetu Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu boravio je Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava i socijalne politike RH. Tom je prigodom odradio radni sastanak u Maloj vijećnici Međimurske županije sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini.

Glavna tema s ministrom, kao i u 2022. godine u Zagrebu, bila je izgradnja novog Regionalnog edukacijsko – rehabilitacijskog centra, kojeg je sastavni dio Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec. Kako je pritom napomenuto, čakovečki COO radi u zgradi izgrađenoj prije više od 50 godina, prema danas zastarjelim pedagoškim standardima, kapacitiranoj za tri puta manje učenika i učitelja nego ih je trenutno. Radi se o projektu koji je u samom vrhu prioriteta Županije i Grada te je Grad kao osnivač škole odradio sve potrebne predradnje da se u projekt krene.

U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH usuglašen je projekt, izrađene su još tijekom 2022. godine sve potrebne izmjene i dopune projektne dokumentacije, pribavljene sve dozvole te predložen omjer sufinanciranja izgradnje koji obuhvaća i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava i socijalne politike, ali i nositelja investicije Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje će osigurati najveći dio sredstava.

Stoga se u ovom trenutku još čeka da ministarstvo pokrene Javnu nabavu i inicira potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju te su župan i gradonačelnica uputili apel da se to što skorije i realizira, u prvom redu zbog djece, njihovih roditelja i djelatnika centra.

sjever.hr/cakovec.hr
03.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.