Now Reading:
POZNATA ATRAKCIJA Zagreb će i ove godine obasjati Festival svjetla – 33 atrakcije na 28 lokacija najavljuju početak proljeća!
Full Article 2 minutes read

POZNATA ATRAKCIJA Zagreb će i ove godine obasjati Festival svjetla – 33 atrakcije na 28 lokacija najavljuju početak proljeća!

Od 15. do 19. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po peti put održati Festival svjetla Zagreb. Tako će se, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i partnera, a uz podršku Grada Zagreba, ponovo ujediniti mašta, umjetnost i svjetlosne tehnologije najavljujući proljeće kroz pozitivnu energiju i dobre emocije.

Svi posjetitelji će, tijekom pet dana, moći obići ukupno 33 atrakcije na 28 lokacija Gornjeg i Donjeg grada koje će ponovo pozdraviti  novi početak i novu nadu – proljeće!

Novost predstavljaju međunarodne suradnje s umjetnicima iz Francuske čije će instalacije biti na četiri lokacije (Dolac, EU trg, Trg kralja Tomislava i Ribnjak) te Italije i Nizozemske.  Ova gostovanja, kao i veliki interes stranih i domaćih umjetnika za buduće nastupe, pokazuju da Festival svjetla Zagreb postaje autentični međunarodni projekt i događanje.

Kao i svaki put, uz Hrvatsku, TZGZ provodi online i offline kampanje na tržištima Austrije, Belgije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Skandinavije, Slovenije i Srbije, a isto tako su postavljene svjetlosne instalacije te promotivni panoi na dolaznom terminalu zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman.

Podsjećamo, Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od svog prvog izdanja 2017. godine, čime je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.

Program otvorenja zakazan je za srijedu, 15. ožujka, u 19:00 sati na laser showu kod Ljetne pozornice Tuškanac, a, kao i prijašnjih godina, Festival će biti otvoren od 18 do 23 sata.

Ulazak na sve programe je besplatan, a više informacija o pojedinim programima, kao i karta lokacija, dostupni su u Centrima za posjetitelje te na: www.festivalsvjetlazagreb.hr.

sjever.hr/infozagreb.hr
03.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.