Now Reading:
Novi član Gospodarskog vijeća HGK ŽK Koprivnica predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Čeović
Full Article 3 minutes read

Novi član Gospodarskog vijeća HGK ŽK Koprivnica predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Čeović

Članovi Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica sastali su se na prvoj ovogodišnjoj sjednici kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.

Za novog člana Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica izabran je predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Čeović. Čeović iza sebe ima bogato menadžersko iskustvo u korporativnom sektoru, gotovo trideset godina u američkoj kompaniji  Procter&Gamble gdje je bio potpredsjednik za Srednju Europu.

Osnivač je konzultantske tvrtke za savjetovanje i pomoć u implementaciji projekata iz područja nastupa na tržištu, poslovne i organizacijske transformacije te razvoja komercijalnih i liderskih kompetencija. Na mjesto predsjednika Uprave Belupa dolazi sa velikim ambicijama, a sve za dobrobit Belupa i njegovih zaposlenika.

Središnja tema rasprave na sjednici bila je rasprava o važnosti primjene principa održivog razvoja u poslovanju tvrtki.

Predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj naglasio je da je čovjekov utjecaj na okoliš doveo do nužnih promjena u načinu razmišljanja uspješnih lidera koji sve više u svoje poslovanje ugrađuju principe održivog poslovanja.


-Društveno odgovorno poslovanje i održivost postaju temelji dugoročne konkurentnosti gospodarstva jer pridonose smanjenju troškova, povećanju operativne dobiti, kontroliranom rastu kroz pristup novim tržištima, smanjenju rizika, snažnijoj reputaciji, većoj motiviranosti i produktivnosti zaposlenika – naglasio je Vitelj.

Potpredsjednik HGK Tomislav Radoš naglasio je da je održivost tema o kojoj se sve više priča u hrvatskom gospodarstvu, ali i jedno od ključnih strateških područja djelovanja HGK u narednom razdoblju.

Voditeljica odjela  za energetiku, zaštitu okoliša i komunalno gospodarstvo HGK Tamara Kelava održala je prezentaciju na temu Tranzicija prema održivom razvoju u kojoj je predstavila strateški i zakonodavni  okvir koji određuje nužnost primjene principa održivog razvoja u poslovanju, obvezu nefinancijskog izvještavanja o održivosti i aktivnosti koje HGK provodi kako bi upoznala hrvatsku poslovnu zajednicu sa održivim razvojem i društveno odgovornim poslovanjem i primjenom u praksi kroz ESG akademiju HGK.

Podravka je vodeća hrvatska kompanija u primjeni i provedbi društveno odgovornog i održivog poslovanja te uz financijsko izvještavanje izrađuje i nefinancijski izvještaj  prema ESG kriterijima  stoga je direktorica  Sektora za poslovnu održivost i zelenu transformaciju u Podravki Nataša Mikuš Žigman održala prezentaciju na temu Kako Podravka potiče održivost u poslovanju.                   
                                                    
Na sjednici Gospodarskog vijeća bila je zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž koja se uključila u raspravu i istaknula projekte i aktivnosti koje Grad Koprivnica i gradska Uprava provode vodeći se principima održivog razvoja od jedinstvenog projekta u Hrvatskoj biokompostane, šparnih hiža, izgradnje dječjeg vrtića po principu zelene javne nabave, električnih autobusa u javnom prijevozu…

sjever.hr/kckzz.hr
02.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.