Now Reading:
Zlatarščani unatoč snijegu i olujnom vjetru osvojili vrh Karavanke i uživali u magičnom pogledu na središnju Sloveniju!
Full Article 2 minutes read

Zlatarščani unatoč snijegu i olujnom vjetru osvojili vrh Karavanke i uživali u magičnom pogledu na središnju Sloveniju!

Gotovo nema vikenda, a da članovi Hrvatskog planinarskog društva „Oštrc“ iz Zlatara ne kreću put planinskih vrhova. I ne samo hrvatskih!

Tako su se minulog vikenda uputili na Karavanke, u Sloveniji. Cilj je bila Begunjščica (2060 metara), izduženi planinski greben koji se proteže  od Smokuških planina na zapadu do Sv. Ane na Ljubelju na istoku. Ime je dobila po obližnjem naselju Begunje u sastavu općine Radovljica, regija Gorenjska. Sa vrha se pruža prekrasan pogled na središnju Sloveniju, posebice  na triglavski dio Julijskih alpi i Bledsko jezero.

Organizator je bila visokogorska sekcija HPD-a „Oštrc“, a po pravom zimskom vremenu, s olujnim vjetrom, niskim temperaturama i mnogo snijega, za uspon na Karavanke odvažili su se Robert Mateković, Filip Mlinarić, Matjaž i Ivica Hanžek, te troje planinara iz ivanečkog HPD-a „Ivančica“: Emina, Ivica  i  Dražen Pavleković.  Vodiči su bili Robert i Ivica Hanžek.

Zagorski planinari u subotu su počeli s usponom do doma na Zelenici (1536 m), gdje su se odmorili i potom je slijedio  uspon na vrh Begunjščice. Nakon odmora spuštali su se u dolinu. U nedjelju su planirali uspon  na susjedni vrh Vrtaču (2180 m), koji je na samoj granici s Austrijom. Kako je tijekom noći  napadalo tridesetak centimetara novoga snijega, a uz to je puhao olujni vjetar, procijenili su da bi uspon bio odveć rizičan, pa su se odlučili za povratak u Zagorje. (Željko Slunjski)

sjever.hr/zlatar.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.