Now Reading:
KAKO DO LIJEČNIKA? Nudi im se od 50.000 do 100.000 kuna samo da dođu raditi
Full Article 2 minutes read

KAKO DO LIJEČNIKA? Nudi im se od 50.000 do 100.000 kuna samo da dođu raditi

Opće je poznato da se Hrvatska suočava s manjkom liječnika, a kako bi riješili taj problem u općini Kloštar Podravski u Koprivničko – križevačkoj županiji odlučili su se za poticajnu nagradu liječniku opće ili obiteljske prakse u iznosu od 6636 eura ili po starom 50.000 kuna.

Na tu nagradu pravo ima obiteljski liječnik koji će u zdravstvenoj ambulanti obavljati poslove opće medicine na neodređeno vrijeme, a isplatit će mu se jednokratno.

– Liječnik je obvezan ostati bez prekida u radnom odnosu na neodređeno, puno radno vrijeme u ordinaciji za opću/obiteljsku praksu u Kloštru Podravskom najkraće do kraja kalendarske godine za koju je ostvario pravo na poticajnu naknadu – piše u odluci Općinskog vijeća, a prenosi Večernji list.

Ukoliko ode prije, morat će novac vratiti u općinski proračun. Za potrebe osiguranja povrata isplaćene poticajne naknade, zbog slučajeva neispunjenja obveza, liječnik je dužan nakon sklapanja ugovora i prije isplate poticajne naknade predati općini bjanko zadužnicu ovjerenu kod javnog bilježnika na iznos koji pokriva iznos priznate poticajne naknade. Općina je ostala bez dosadašnje liječnice u siječnju, a sad im već 1. ožujka dolazi nova liječnica iz Virovitice koja se javila na natječaj.

Potkraj prošle godine na sličan su način u podravskom gradu Đurđevcu dobili ginekologinju. U Đurđevcu je naknada čak 100.000 kuna. Osim ginekologa, treba im i pedijatar kojeg također čeka 100.000 kuna. I u općini Gola u ambulantu se prošle godine uselila mlada liječnica obiteljske medicine, zaposlena zahvaljujući naporima županijskog Doma zdravlja, ali i dodatnoj financijskoj potpori općine Gola koja financira dolazak liječnika sa 72.000 kuna bruto godišnje, a osigurava i smještaj, piše Večernji list.

www.sjever.hr / www.večernji.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.