Now Reading:
KAKO DO LIJEČNIKA? Nudi im se od 50.000 do 100.000 kuna samo da dođu raditi
Full Article 2 minutes read

KAKO DO LIJEČNIKA? Nudi im se od 50.000 do 100.000 kuna samo da dođu raditi

Opće je poznato da se Hrvatska suočava s manjkom liječnika, a kako bi riješili taj problem u općini Kloštar Podravski u Koprivničko – križevačkoj županiji odlučili su se za poticajnu nagradu liječniku opće ili obiteljske prakse u iznosu od 6636 eura ili po starom 50.000 kuna.

Na tu nagradu pravo ima obiteljski liječnik koji će u zdravstvenoj ambulanti obavljati poslove opće medicine na neodređeno vrijeme, a isplatit će mu se jednokratno.

– Liječnik je obvezan ostati bez prekida u radnom odnosu na neodređeno, puno radno vrijeme u ordinaciji za opću/obiteljsku praksu u Kloštru Podravskom najkraće do kraja kalendarske godine za koju je ostvario pravo na poticajnu naknadu – piše u odluci Općinskog vijeća, a prenosi Večernji list.

Ukoliko ode prije, morat će novac vratiti u općinski proračun. Za potrebe osiguranja povrata isplaćene poticajne naknade, zbog slučajeva neispunjenja obveza, liječnik je dužan nakon sklapanja ugovora i prije isplate poticajne naknade predati općini bjanko zadužnicu ovjerenu kod javnog bilježnika na iznos koji pokriva iznos priznate poticajne naknade. Općina je ostala bez dosadašnje liječnice u siječnju, a sad im već 1. ožujka dolazi nova liječnica iz Virovitice koja se javila na natječaj.

Potkraj prošle godine na sličan su način u podravskom gradu Đurđevcu dobili ginekologinju. U Đurđevcu je naknada čak 100.000 kuna. Osim ginekologa, treba im i pedijatar kojeg također čeka 100.000 kuna. I u općini Gola u ambulantu se prošle godine uselila mlada liječnica obiteljske medicine, zaposlena zahvaljujući naporima županijskog Doma zdravlja, ali i dodatnoj financijskoj potpori općine Gola koja financira dolazak liječnika sa 72.000 kuna bruto godišnje, a osigurava i smještaj, piše Večernji list.

www.sjever.hr / www.večernji.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.