Now Reading:
OPĆINA DUBRAVICA U tijeku rekonstrukcija Kumrovečke ceste – Štritof: Izgradnjom nogostupa osigurat ćemo veću sigurnost pješaka, posebice onih najmlađih
Full Article 2 minutes read

OPĆINA DUBRAVICA U tijeku rekonstrukcija Kumrovečke ceste – Štritof: Izgradnjom nogostupa osigurat ćemo veću sigurnost pješaka, posebice onih najmlađih

Na području općine Dubravica u tijeku je realizacija investicije vrijedne oko 490.000 kuna. Riječ je o nastavku radova na rekonstrukciji Kumrovečke ceste, a koja obuhvaća izgradnju nogostupa i sustava oborinske odvodnje.

Financijska sredstva potrebna za realizaciju navedenog projekta osigurana su u proračunu Općine Dubravica za 2022./2023. godinu.

– Radi s o značajnoj investiciji, budući da je riječ o županijskoj cesti koja je vrlo prometna te ćemo na taj način osigurati veću sigurnost pješaka u prometu, posebice onih najmlađih. Naime, na tom dijelu prometnice do sada nije bilo nikakve pješačke staze odnosno nogostupa – istaknuo je načelnik Dubravice, Marin Štritof.

Kako je u nastavku objasnio, prva faza radova obuhvaća zahtjevniji, kako financijski tako i izvedbeno, dio posla, budući da je potrebno izbetonirati potporne zidove te će obuhvatiti dionicu u dužini od 200-tinjak metara.

– Radovi prve faze trebali bi završiti do travnja kada ćemo raspisati natječaj za drugu fazu izgradnje. Naime, dužina cijele prometnice koja će biti obuhvaćena rekonstrukcijom iznosi 1,3 kilometara, što je dosta zahtjevno i skupo pa ćemo radove odrađivati po fazama, no svakako je nabitnije da će oni biti izvođeni u jednom kontinuitetu – poručio je načelnik Štritof.

www.sjever.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.