Now Reading:
Varaždin: Optužen za nadriliječništvo, liječio i oboljelu od raka koja mu je platila 55.000 kuna
Full Article 1 minutes read

Varaždin: Optužen za nadriliječništvo, liječio i oboljelu od raka koja mu je platila 55.000 kuna

Zbog počinjenog kaznenog djela nadriliječništva, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 8. veljače 2023., podiglo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv 70-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je od srpnja 2020. do rujna 2021. godine u Zagrebu; iako nema završen medicinski fakultet niti drugo odgovarajuće obrazovanje te nije ovlašten liječiti druge; u prostoru svojeg obrta primio više osoba kojima je uz različite novčane naknade pružao medicinske usluge terapijama bioenergijom i raznim ljekovitim travama te drugim neznanstvenim metodama, što je oglašavao na svojoj web stranici.

Muškarca se tereti da je na takve načine liječio 42-godišnjakinju oboljelu od raka grlića maternice za što mu je ona predala ukupno oko 55.000,00 kuna. Budući da je 42-godišnjakinja ujedno prestala s redovnom terapijom koja joj je bila propisana u medicinskim ustanovama i prestala odlaziti liječniku, u više je navrata dolazilo do pogoršanja njezinog zdravstvenog stanja koje se poboljšalo tek nakon što je u potpunosti prestala posjećivati okrivljenika i nastavila s redovitim liječenjem u medicinskoj ustanovi.

sjever.hr/dorh.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.