Now Reading:
Varaždin: Optužen za nadriliječništvo, liječio i oboljelu od raka koja mu je platila 55.000 kuna
Full Article 1 minutes read

Varaždin: Optužen za nadriliječništvo, liječio i oboljelu od raka koja mu je platila 55.000 kuna

Zbog počinjenog kaznenog djela nadriliječništva, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 8. veljače 2023., podiglo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv 70-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je od srpnja 2020. do rujna 2021. godine u Zagrebu; iako nema završen medicinski fakultet niti drugo odgovarajuće obrazovanje te nije ovlašten liječiti druge; u prostoru svojeg obrta primio više osoba kojima je uz različite novčane naknade pružao medicinske usluge terapijama bioenergijom i raznim ljekovitim travama te drugim neznanstvenim metodama, što je oglašavao na svojoj web stranici.

Muškarca se tereti da je na takve načine liječio 42-godišnjakinju oboljelu od raka grlića maternice za što mu je ona predala ukupno oko 55.000,00 kuna. Budući da je 42-godišnjakinja ujedno prestala s redovnom terapijom koja joj je bila propisana u medicinskim ustanovama i prestala odlaziti liječniku, u više je navrata dolazilo do pogoršanja njezinog zdravstvenog stanja koje se poboljšalo tek nakon što je u potpunosti prestala posjećivati okrivljenika i nastavila s redovitim liječenjem u medicinskoj ustanovi.

sjever.hr/dorh.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.