Now Reading:
PRAVNA AGONIJA SE NASTAVLJA: Osmero Hrvata u Zambiji pušteno iz pritvora, ročište odgođeno za kasniji datum
Full Article 2 minutes read

PRAVNA AGONIJA SE NASTAVLJA: Osmero Hrvata u Zambiji pušteno iz pritvora, ročište odgođeno za kasniji datum

Osmero Hrvata, čija pravosudna trakavica u Zambiji traje već dva i pol mjeseca u srijedu je opet pušteno na slobodu, nakon što su ranije bili odvedeni u imigracijski ured. Odvjetnik Kelwin Silwimba potvrdio je za 24sata da su izašli iz zatvora.

Budući da im još nisu vraćeni mobiteli, osmero hrvatskih državljana još se uvijek nije čulo s obiteljima. Oni će biti prebačeni na tajnu lokaciju, jednako kao i prošli puta kada su bili pušteni da se brane sa slobode.

Ne smiju napuštati Zambiju, a rečeno im je da radi njihove sigurnosti nije poželjno ni da napuštaju privatni smještaj u kojem će boraviti. Prošli put su im osobe kod kojih su bili smješteni donosile hranu i ostale potrepštine za što su njihove obitelji plaćale, a isto će biti i sad.

Inače, u srijedu je i Visoki sud u Ndoli odobrio zahtjev Republike Zambije da se predmet prebaci s Općinskog na Visoki sud, a ročište koje je trebalo biti 1. ožujka, sad je odgođeno za kasniji datum, no još uvijek nije poznato kada.

-Ministri i državni tajnici ovaj su se tjedan sastali s obiteljima hrvatskih državljana pritvorenih u Zambiji – rekao je u srijedu premijer Andrej Plenković.

Podsjetimo, Hrvati koje Zambija tereti za pokušaj trgovine djecom, ponovno su uhićeni 7. veljače u zračnoj luci u Ndoli, a osim njih se ovog puta za isti zločin sumnjiče i višu imigracijsku službenicu Gloriu Sakulengu koja je na policijskom pritvoru.

Svi su se na sudu izjasnili da nisu krivi. Hrvatski državljani prvi put su u zatvoru bili 48 dana, a sad su u njemu već gotovo tri tjedna.

www.sjever.hr / 24sata.hr
22.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.