Now Reading:
Impresivan uspjeh: Google kupuje aplikaciju Photomath Međimurca Damira Sabola
Full Article 2 minutes read

Impresivan uspjeh: Google kupuje aplikaciju Photomath Međimurca Damira Sabola

Google kupuje hrvatsku aplikaciju Photomath, objavio je Reuters, a prenosi Index. Kupnju još trebaju potvrditi regulacijska tijela Europske unije, a rok za tu odluku je 28. ožujka ove godine.

Googleov glasnogovornik potvrdio je da je ugovor o kupnji Photomatha sklopljen u svibnju 2022. što je podložno regulatornom pregledu te dodao kako će im ova tehnologija pomoći da poboljšaju sposobnost pružanja boljih iskustava u učenju matematike učenicima.

Index je kontaktirao osnivača Photomatha Damira Sabola, inače rođenog Čakovčana koji je potvrdio sklapanje ugovora o preuzimanju i rekao kako još regulatorna tijela Europske unije moraju potvrditi akviziciju.

Osnivač i tvorac Photomatha Sabol te njegovi partneri ulagači prije nekoliko dana su objavili da je tvrtka Photomath prije nekoliko je dana osigurala 23 milijuna dolara za nastavak razvoja svoje istoimene aplikacije za učenje matematike, koja po podacima tvrtke ima više od 220 milijuna preuzimanja, donosi Index.

Oko 50 posto korisnika su srednjoškolci, oko 20 posto osnovnoškolci, a ima i dosta studenata i nastavnika te oko 7 posto roditelja koji time žele pomoći djeci u učenju, dok im je među tržištima najjače SAD s 25 posto korisnika pa Rusija s 12 posto, a jaki su i u Indoneziji, Brazilu, Italiji i praktički u cijelom svijetu. U Hrvatskoj, kako je kazao, nažalost nemaju veliki postotak korisnika.

Inače, Photomath je besplatna aplikacija koja djeluje kao digitalni instruktor matematike i pomaže učenicima i roditeljima u rješavanju matematičkih zadataka.

Zadatak može biti napisan ručno ili računalno, a aplikacija koristi računalni vid, umjetnu inteligenciju i strojno učenje kako bi riješila zadatke. Aplikacija je već postigla impresivan uspjeh na svjetskoj razini.

Foto: FB Photomath
www.sjever.hr / index.hr
22.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.