Now Reading:
Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez nekoliko tisuća eura i bez traktora
Full Article 1 minutes read

Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez nekoliko tisuća eura i bez traktora

Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava krapinsko -zagorska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda.

Kako su priopćili, jednu takvu prijevaru prijavio je u ponedjeljak 46-godišnji hrvatski državljanin koji je početkom veljače s nepoznatom osobom putem internet oglasnika dogovorio kupnju traktora.

Naime, 46-godišnjak je putem elektroničke pošte ostvario komunikaciju s nepoznatom osobom, koja se predstavila kao djelatnik poduzeća koje prodaje teretna vozila te uplatio nekoliko tisuća eura na bankovni račun poduzeća. Muškarac je prijavio kako mu nakon toga traktor nije isporučen, niti mu je vraćen novac, a na broj telefona kao i na mail putem kojeg je komunicirao s poduzećem nitko ne odgovara.

– U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, nazovite policiju na broj 192 ili obavijestite najbližu policijsku postaju – poručuju iz policije.

Foto: ilustracija

www.sjever.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.