Now Reading:
Za još kvalitetniji život djece s teškoćama – hvalevrijedan projekt koprivničko-križevačke udruge „Jahanjem do osmijeha” ostvario trogodišnju potporu Ministarstva
Full Article 2 minutes read

Za još kvalitetniji život djece s teškoćama – hvalevrijedan projekt koprivničko-križevačke udruge „Jahanjem do osmijeha” ostvario trogodišnju potporu Ministarstva

Uspješnom suradnjom Koprivničko križevačke županije, Udruge za terapijsko jahanje Osmijeh te Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije PORA-e program terapijskog jahanja “Jahanjem do osmijeha” dobio je trogodišnju potporu Ministarstva zdravstva.

Ukupna vrijednost odobrenih sredstava je nešto više od 14 tisuća eura, a Udruzi Osmijeh po prvi je put odobrena višegodišnja podrška ovom programu.

Program “Jahanjem do osmijeha” temeljna je i najvažnija aktivnost Udruge Osmijeh, a obuhvaća provedbu terapijskog jahanja i škole jahanja za osobe s invaliditetom. Za svoje aktivnosti Udruga ima educiran stručni kadar, terapijske konje i educirane volontere – pomoćnike u terapijskom jahanju.

Ovim aktivnostima nastoji se podići kvaliteta života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te njihovih obitelji, ali i kvaliteta života volontera, dok je dodana vrijednost što je u lokalnoj zajednici omogućena još jedna vrsta rehabilitacije.

Kako bi se postigli zadani ciljevi i povećala kvaliteta života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, ali i njihov napredak u savladavanju jahačkih vještina, važno je napomenuti da se aktivnosti na konju ne mogu ograničiti na određeno razdoblje, već se nastoji osigurati njihova provedbu iz godine u godinu, kako bi korisnici što bolje održavali ili unaprjeđivali svoje fizičke, psihičke, socijalne i edukacijske sposobnosti.

www.sjever.hr / kckzz.hr
20.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.