Now Reading:
Uhićen načelnik Murtera, u tijeku pretraga kuće
Full Article 2 minutes read

Uhićen načelnik Murtera, u tijeku pretraga kuće

Načelnik je to čije je trošenje općinskog proračunskog novca u austrijskom bordelu ranije šokiralo javnost.

Uhićen je načelnik Murtera Toni Turčinov te je u tijeku pretraga njegove kuće. Sve je potvrdio i njegov odvjetnik Fran Olujić za Jutarnji.hr, koji pak kaže kako trenutno ne zna detalje uhićenja, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Načelnik je to koji se proslavio sa svojim austrijskim “aktivnostima” koristeći službenu karticu. U austrijskom noćnom klubu Turčinov je potrošio preko 11 tisuća kuna općinskog novca, da bi se kasnije pravdao kako je zamijenio kartice uporabivši službenu umjesto privatne kartice. Potom se ispričao svojim mještanima, objasnivši kako nije nastala nikakva materijalna šteta jer je trošak odmah platio svojom privatnom karticom. Svrhu odlaska u austrijski noćni život objasnio je kao promociju Općine, njezine budućnosti i što boljih turističkih rezultata.

Račun, kojim se načelnik pravdao, pokazuje trošak noćenja za 12 osoba, hranu i vino – međutim, iz hotela u kojem je boravio Turčinov kažu kako oni taj račun izdali nisu. Na što je točno otišlo 1560 eura još se uvijek utvrđuje, a kako Slobodna Dalmacija doznaje, u navedenom bordelu se ugostiteljske usluge mogu platiti karticom, ali ne i ostatak noći koji se plaća isključivo gotovinom, oči u oči.

Koja se sva kriminalna djela stavljaju na teret Turčinovu, nakon višemjesečnih proučavanja dokumentacija i izvida, uskoro će se saznati.

FOTO ilustracija
sjever.hr/slobodnadalmacija.hr/jutarnji.hr
15.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.