Now Reading:
UPOZORENJE! Ako primite ovaj mail, odmah ga brišite!
Full Article 2 minutes read

UPOZORENJE! Ako primite ovaj mail, odmah ga brišite!

OTP banka uputila je obavijest svojim klijentima o novom obliku prevare u kojem se u njihovo ime šalju poruke koje sadrže poveznicu na lažnu stranicu Internet bankarstva OTP banke.

Priopćenje banke s Facebook stranice prenosimo u cijelosti:

Važna obavijest

U tijeku je kampanja slanja poruka elektroničke pošte u ime OTP banke koje sadrže poveznicu na lažnu stranicu internet bankarstva OTP banke.

Poruke koje napadači šalju dolaze s @otp-hrvatska. com domene, dok OTP banka svoje legitimne poruke šalje s @otpbanka .hr domene.

Pomoću poruke napadač nastoji navesti korisnika internet bankarstva da unese svoje podatke za prijavu na lažnoj stranici internet bankarstva te se na taj način domogne korisnikovih podataka za prijavu u uslugu internet bankarstva.

Ako primite takvu ili sličnu poruku, obrišite je bez korištenja poveznica iz poruke i molimo vas, ako nas već niste obavijestili o primitku poruke, da je proslijedite na alert.infosec@otpbanka.hr.

Podsjećamo da banka od svojih klijenata neće nikada tražiti da putem e-pošte upisuju osjetljive podatke kao što su PIN, lozinke, kod za prijavu (one time password – OTP) ili kod za autorizaciju transakcija (MAC). Dodatno, preporučamo da ne otvarate poruke od sumnjivih pošiljatelja ili preuzimate sumnjive i potencijalno maliciozne privitke – stoji u Facebook objavi službene stranice OTP banke.

Foto ilustracija
sjever.hr/FB OTP banka
15.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.