Now Reading:
HOROR U HRVATSKOJ Golu ju šamarao, rezao nožem i polijevao – kako bi se spasila, s djetetom pobjegla kroz prozor policiji
Full Article 3 minutes read

HOROR U HRVATSKOJ Golu ju šamarao, rezao nožem i polijevao – kako bi se spasila, s djetetom pobjegla kroz prozor policiji

Zbog petomjesečne agonije koju je jedna žena s djetetom prolazila početkom prošle godine u kući u jednom mjestu u središnjoj Hrvatskoj, njen 37-godišnji partner s kojim ima dijete na Općinskom je sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine i četiri mjeseca, donosi Jutarnji list.

No, on će u zatvor tek na godinu dana dok je preostali dio kazne od 16 mjeseci uvjet s trogodišnjim rokom kušnje. Sud mu je ujedno izrekao i sigurnosnu mjeru zabrane približavanja na 100 metara žrtvi dok traje rok kušnje, a mora platiti i 477 eura sudskih troškova.

Njega se tereti za nasilje u obitelji, prijetnje smrću i nanošenje lakših ozljeda. Svoju je partnericu zastrašivao, učestalo vrijeđao nazivajući je drukericom i brđankom, prijetio joj da će ubiti nju, dijete i njezine roditelje. Kako piše Jutarnji, često ju je znao stiskati za vrat i gušiti, a jednom prilikom je u nju uperio pušku i prijetio joj smrću.

Jedne večeri kada se vratio kući od prijatelja, vrijeđao ju je i s nje strgao svu odjeću. Tako golu ju je bacio na pod i šamarao po glavi, a zatim stavio lovački nož pod vrat uz prijetnje klanjem. Nožem ju je porezao po ramenu, polijevao Coca-colom i govorio joj da će završiti u takvom stanju da ju nitko neće prepoznati, ali i da joj niti jedan kirurg neće moći pomoći.

Po dojavi su stigli policijski službenici, a prestravljena žena, kako bi se spasila, prvo je policajcu kroz prozor predala dijete te nakon toga kroz isti prozor skočila gola u dvorište. Policija je 37-godišnjaka odmah uhitila i kazneno prijavila za nasilje u obitelji, prijetnje smrću i nanošenje lakših ozljeda.

-Kriv sam. Da, i ne znam zašto se sve to dogodilo. Zapravo sve je krenulo nakon što je ona, dok smo živjeli zajedno, vidjela SMS poruke koje sam razmijenio sa svojom suprugom i tu su nastali problemi. Živim trenutno sa suprugom sa kojom imam djecu, a sa oštećenom s kojom sam u narušenim odnosima, imam jedno dijete. Jedino što bih želio je da joj se ispričam i da mi je žao zbog svega. Kajat ću se do kraja života. Od kad sam se vratio supruzi, oštećenoj ne šaljem novac, ali ukoliko će trebati bit ću spreman doprinositi za uzdržavanje našeg zajedničkog djeteta – rekao je u sudnici optuženi muškarac.

Kao olakotne okolnosti sud mu je uzeo u obzir da ima čistu kaznenu evidenciju, da se ispričao i pokajao, a otegotna je, među ostalim i činjenica da se nije libio protupravno ponašati pred vlastitim djetetom, piše Jutarnji.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
10.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.