Now Reading:
Velika obljetnica Seljačke bune obilježena izložbom jednog od najvećih zagorskih slikara
Full Article 2 minutes read

Velika obljetnica Seljačke bune obilježena izložbom jednog od najvećih zagorskih slikara

Povodom obilježavanja 450. obljetnice Seljačke bune u Galeriji Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici otvorena je izložba Seljačka buna u djelima Zorislava Drempetića Hrčića.

Otvorenju izložbe prisustvovao je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji se tom prilikom prisjetio svog poznanstva sa Zorislavom Drempetićem Hrčićem.

– Zorislava smo svi voljeli, cijenili i poštivali, kao slikara, ali ništa manje i kao političara i društvenog djelatnika. Bio je dožupan za društvene djelatnosti, ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja, čovjek koji je mene osobno kroz svoje slike i poimanje slikarstva obogatio za cijeli život, jer od tog dana, kad sam posjetio njegov atelje, kuću, obitelj, na sasvim drugačiji način promatram slike i umjetnost i na tome ću mu uvijek biti zahvalan – rekao je župan Kolar te čestito Muzeju na organizaciji izložbe, zahvalio obitelji Drempetić Hrčić na suradnji te Ministarstvu kulture i medija na pokroviteljstvu.

Izložbu je otvorila izaslanica ministrice kulture i medija Anuška Deranja Crnokić, dok su okupljenima dobrodošlicu poželjeli ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol i voditeljica Muzeja seljačkih buna Vlatka Filipčić Maligec. O samom autoru govorili su Davorin Vujčić i Vlasta Horvatić Gmaz.

Otvorenju je prisustvovala i obitelj Zorislava Drempetića Hrčića, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, načelnik Marije Bistrice Josip Milički i načelnica Konjščine Anita Krok te predstavnici muzeja iz Hrvatske i Slovenije s kojima Muzej seljačkih buna ove godine surađuje na međunarodnom projektu povodom 450. obljetnice Seljačke bune.

Izložba ostaje otvorena do kraja svibnja.

www.sjever.hr
10.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.