Now Reading:
Gradonačelnik Brlek: Na sastanku u HŽ infrastrukturi razgovaralo se o modelima financiranja obnove “kumrovečke pruge”
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Brlek: Na sastanku u HŽ infrastrukturi razgovaralo se o modelima financiranja obnove “kumrovečke pruge”

Nakon sastanka vezano uz revitalizaciju “kumrovečke pruge” koji se održao 2. veljače ove godine u Kumrovcu, u srijedu, 08. veljače su krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek i načelnik općine Dubravica Marin Štritof bili na sastanku uz HŽ infrastrukturi s predsjednikom Uprave HŽ infrastrukture Ivanom Kršićem i članom Uprave HŽ infrastrukture Draženom Barišićem.

Na sastanku se razgovaralo o modelu financiranja obnove “kumrovečke pruge” pošto pruga već postoji, ali nije u funkciji preko 20 godina.

Kako nam je rekao gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, volja i želja za revitalizacijom pruge postoji na obje strane.

-I HŽ infrastruktura i mi, jedinice lokalne samouprave kroz koje pruga prolazi, želimo da se što prije ova pruga obnovi kako bismo bili bolje povezani i sa našim glavnim gradom, Zagrebom, i sa susjednom Slovenijom. Veliki broj naših mještana radi ili u Zagrebu, Zaprešići ili u Sloveniji. Jasno nam je da za obnovu pruge trebaju velika sredstva, radi se o 19 kilometara pruge samo do Klanjca, a do Zagorskih Sela 34 kilometra, ali se nadamo da će se naći model za financiranje – kazao je Brlek i dodao kako će se modeli financiranja predložiti ministru Butkoviću koji bi prijedloge trebao usuglasiti s ministrom financija Markom Primorcem.

Kako smatra gradonačelnik Brlek, sastanak je bio konstruktivan, pun razumijevanja i volje za obnovom ove pruge te da se situacija pomakla s “mrtve točke”.

msopek/sjever.hr 10.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.