Now Reading:
Župan Marušić obišao zgradu Dom zdravlja u Garešnici na kojoj je obnovljeno krovište
Full Article 3 minutes read

Župan Marušić obišao zgradu Dom zdravlja u Garešnici na kojoj je obnovljeno krovište

Župan Marko Marušić boravio je u radnom posjetu Gradu Garešnici gdje je nakon sastanka u Gradskoj upravi s gradonačelnikom Josipom Bilandžijom i njegovim suradnicima obišao tamošnju zgradu Doma zdravlja.

Povod obilasku je nedavni dovršetak obnove krovišta, projekta ukupne vrijednosti 47.615 eura, odnosno 360.000 kuna. Sredstva su najvećim dijelom osigurana iz decentraliziranih sredstava te manjim dijelom iz izvornih prihoda Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Garešnice.

-Osim u ljude važno je ulagati i u infrastrukturu i zato mi je drago da smo kao osnivač Doma zdravlja uspješno dovršili ovaj projekt obnove dotrajalog krovišta na zgradi ovdje u Garešnici i ovom prilikom želim zahvaliti Gradu Garešnici i gradonačelniku na sufinanciranju projekta s iznosom od 60.000 kuna – kazao je župan dodajući da Županija radi kako na povećanju dostupnosti zdravstvene zaštite tako i na privlačenju novih liječnika. Podsjetio je da je na područje Bjelovarsko-bilogorske županije tijekom prošle godine došlo čak 28 novih mladih liječnika te da su neki od njih došli i u mjesta u kojima ih godina nije bilo poput ambulante u Garešničkom Brestovcu. Podsjećajući na mjere koje Županija provodi u cilju privlačenja novih liječnika, od sufinanciranja troškova stručnog usavršavanja do subvencioniranja stambenih kredita i troškova podstanarstva, župan je istaknuo i da je misija Županije da zajedno s gradovima i općinama osigura veću dostupnost zdravstvene zaštite.

-Veseli me da ovdje u Garešnicu jednom tjedno već dolazi internist, a radimo na tome da uskoro barem jednom mjesečno dolazi i pulmolog, a sve kako bi našim građanima povećali dostupnost zdravstvene zaštite – kazao je župan te dodao da je Bjelovarsko-bilogorska županija uključena u novi projekt kojim se žele smanjiti liste čekanja u bolnicama i građanima omogućiti lakši pristup zdravstvenim uslugama.

Zahvaljujući projektu TeleCordis građani će u svim ispostavama Doma zdravlja, a to znači u Garešnici, Daruvaru, Čazmi i Grubišnom Polju, ubuduće moći obaviti pretrage kao što su holter tlaka i srca te EKG i spirometrija. Podaci će se elektronski slati na očitanje liječnicima specijalistima u kliničkim bolničkim centrima u Osijeku, Rijeci, Splitu ili Zagrebu. Ovu novost u dostupnosti specijalističkih pregleda potvrdio je i ravnatelj Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Rajković.

-Dosad nije postajala ovakva mogućnost i građani su na te pretrage morali odlaziti u bolnice, tako da će ovo biti jedan veliki napredak u pružanju specijalističkih usluga u našoj županiji – kazao je Rajković.

Nakon obilaska zgrade Doma zdravlja župan je s gradonačelnikom i suradnicima obišao i naselje Kanišku Ivu u kojem je krajem prošle godine obnovljeno 630 metara na prometnici koja povezuje Kanišku Ivu i Marino Selo. Ove godine sanirat će se i preostalih 743 metra iste prometnice i to do granice s Požeško-slavonskom županijom. Tamošnjim građanima to je iznimno važno jer je to pravac kojim najbrže stižu do pakračke bolnice, a to je potvrdio i gradonačelnik Bilandžija.

sjever.hr/bbz.hr
09.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.