Now Reading:
DANAS JE NJIHOV DAN! Čestitajte slavljenicima i doznajte što znače njihova imena
Full Article 1 minutes read

DANAS JE NJIHOV DAN! Čestitajte slavljenicima i doznajte što znače njihova imena

Prema katoličkom kalendaru, 6. veljače imendane slave osobe koje nose imena Pavao, Doroteja i Dora. Čestitajte im!

Pavao je muško ime latinskog porijekla. Značenje imena dolazi od latinskog Paulus što znači mali. Skraćeni oblik ovog imena je Pavo, Pasko.

Osobe sa imenom Pavao su komunikativne, prijateljski nastrojene, živahne i omiljene u društvu. Udoban život im je imperativ. Lako uče i obrazuju se i ne mogu zamisliti život bez aktivnog, društvenog angažmana.

Doroteja je žensko ime grčkoga porijekla. Značenje imena dolazi od grčkog Dorothea, u značenju koja je božji dar. Drugi oblik ovoga imena je Dorotea.

Oprez često sprečava osobe sa imenom Doroteja da naprave veći uspjeh. Spori su u djelovanju i reakcijama i često su sumnjičave prirode. Imaju malo povjerenja u druge i u sebe. Međutim, uporni su i lojalni, pa se na njih uvijek možete osloniti.

Ime Dora (mađarski Dóra), je žensko ime koje se koristi u mađarskom jeziku, a vodi porijeklo iz grčkog imena Dorotea čije je značenje dar božji. Drugi oblik ovog imena je Dorja. Osobe sa imenom Dora su komunikativne, prijateljski nastrojene, živahne i omiljene u društvu.

www.sjever.hr / www.knjigaimena.com
06.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.