Now Reading:
Olujni vjetar nosio krovove, čupao stabla, rušio telekomunikacijske stupove i kamione… Brojni problemi i na sjeveru Hrvatske, u Zagrebu ozlijeđena jedna osoba
Full Article 2 minutes read

Olujni vjetar nosio krovove, čupao stabla, rušio telekomunikacijske stupove i kamione… Brojni problemi i na sjeveru Hrvatske, u Zagrebu ozlijeđena jedna osoba

Jak vjetar od jutra stvara probleme diljem zemlje, a za cijelu obalu, osim Istre, na snazi je crveni alarm, dok je za cijelu sjevernu Hrvatsku upaljen narančasti alarm, piše HRT.

U Zagrebu vatrogasci primaju dojave o srušenim stablima i crjepovima koji padaju s kuća u nekoliko gradskih četvrti. Uništeno je i nekoliko automobila, a jedna je osoba ozlijeđena.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana da su na području Grada Zagreba, zbog jakog vjetra, stabla i grane pali na prometnice i parkirana vozila, da dijelovi fasade padaju sa zgrada te da ima oštećenih semafora, telefonskih stupova i limova na krovovima, a dosad su imali 40-ak intervencija.

Jutros je zbog vremenskih uvjeta bila zatvorena i Sljemenska cesta koja je od 15.15 sati otvorena za osobna vozila, a u Zagrebačkoj županiji, na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića, došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom.

Kako navodi portal SiB.net.hr, na cesti između mjesta Kula i Kutjevo u Slavoniji vjetar je prevrnuo prikolicu kamiona, dok je na području Virovitičko-podravske županije nosio i krovove.

Jak vjetar ostavio je trag u brojnim županijama, od Osječko-baranjske do Krapinsko-zagorske gdje je Županijski centar 112 Krapina zaprimio više dojava da je zbog jakog vjetra oštećen dalekovod te su bez struje Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec.

O srušenim stablima i stupovima ulične rasvjete dojave je dobio Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stupovima. Županijski centar 112 Varaždin je pak zaprimio preko 160 poziva vezanih uz posljedice jakog vjetra kao što su oštećenja električne mreže uslijed rušenja i naginjanja stabala na vodove te rušenje stabala i granja na prometnice.

www.sjever.hr / hrt.hr
04.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.