Now Reading:
U Gudovcu otvorena najslađa sajamska priredba – 18. Međunarodni pčelarski sajam okupio gotovo 170 izlagača
Full Article 2 minutes read

U Gudovcu otvorena najslađa sajamska priredba – 18. Međunarodni pčelarski sajam okupio gotovo 170 izlagača

Na sajamskom prostoru u Gudovcu svečano je otvorena najslađa sajamska priredba Bjelovarskog sajma, 18. Međunarodni pčelarski sajam. U svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića sajam je otvorio župan Marko Marušić i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Bjelovarski sajam nakon ograničenja zbog pandemije ponovo otvorio svoja vrata pčelarima.

– Drago mi je da smo nakon dvogodišnje stanke na ovom našem sajamskom prostoru u Gudovcu, ponovo okupili ne samo pčelare i proizvođače pčelarske opreme, nego i brojne druge koji su na različite načine povezani s pčelarstvom – kazao je župan te potom pozdravio i izlagače vina i vinogradarske opreme te izlagače na sajmu vjenčanja, dviju manifestacija koje su organizatori pripojili pčelarskom sajmu kako bi ga tim dodatnim sadržajima učinili još zanimljivijim i posjetiteljima privlačnijim.

U svom obraćanju župan se dotaknuo i potpora koje Županija osigurava za pčelare kako bi im pomogla da još više unaprijede svoju proizvodnju.

– Mi kao Županija želimo i podupiremo naše pčelare, posebno naš Upravni odjel za poljoprivredu koji organizira edukacije i u dogovoru sa samim pčelarima i županijskim pčelarskim savezom kreira one mjere i potpore koje pčelarima najviše koriste – kazao je župan dodajući da su to činjenice koje pokazuju da je briga za potrebe pčelara stalna i da im se nastoji pomoći koliko god je to moguće.

Na svečanom otvorenju nazočnima su se uz direktora Bjelovarskog sajma Zlatka Salaja u ime organizatora obraćali još i Goran Pranjić, predsjednik Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i Dražen Kocet, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza.

Sajam je okupio gotovo 170 izlagača koji su svoje proizvode predstavili na oko pet tisuća četvornih metara izložbenog prostora. Uz one domaće, na sajam su stigli i izlagači iz Italije, Slovenije, Mađarske, Poljske, Srbije i Sjeverne Makedonije. Osim bogate ponude pčelarskih proizvoda i opreme, sajam i ovog puta nudi i zanimljiva stručna predavanja i radionice za koja pčelari uvijek pokazuju veliki interes.

www.sjever.hr
04.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.