Now Reading:
VELIKI JUBILEJ Pred nama je 20. recital ljubavne poezije Željka Boc – pristiglo je 276 pjesama od čak 105 autora
Full Article 2 minutes read

VELIKI JUBILEJ Pred nama je 20. recital ljubavne poezije Željka Boc – pristiglo je 276 pjesama od čak 105 autora

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u četvrtak je održao sastanak s ravnateljicom Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica Mirom Pižir na temu recitala ljubavne poezije Željka Boc.

Ravnateljica Pižir upoznala je župana Kolara sa završnim pripremama za održavanje 20. jubilarnog recitala ljubavne poezije Željka Boc 2023., koji se održava u spomen na tragično preminulu mladu pjesnikinju Željku Boc. Župan je čestitao na dugoj tradiciji i odličnoj organizaciji Recitala, kojeg Županija kroz pokroviteljstvo i financijsku potporu, podupire već 20 godina te najavio da će i osobno prisustvovati njegovoj završnoj večeri.

Tijekom 20 godina na Recital Željka Boc prijavilo se više od 1.500 pjesnika iz Hrvatske i inozemstva. Na natječaj za ovogodišnji Recital pristiglo je 276 pjesama od čak 105 autora. Autore kojima će pjesme biti izdane u zborniku 20. Recitala možete pronaći na facebook stranici Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica: https://www.facebook.com/okcmarijabistrica

O najuspješnijim radovima ove su godine odlučivali Nada Babić, Zrinka Jelaska, Vesna Svaguša i pjesnik Enes Kišević. Interpretatori su i ove godine Rosanda Tometić i Dubravko Sidor, a glazbeni gost Mladen Kosovec

Organizator Recitala Željka Boc je Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica, koja će u sklopu 20. Recitala organizirati niz popratnih sadržaja. Sama završna večer bit će održana u Domu kulture u Mariji Bistrici, 14. veljače s početkom u 18 sati.

www.sjever.hr
03.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.