Now Reading:
Zbog divljačkog napada na obiteljskom skijalištu policija podnosi prijavu i protiv pretučenog HGSS-ovca
Full Article 2 minutes read

Zbog divljačkog napada na obiteljskom skijalištu policija podnosi prijavu i protiv pretučenog HGSS-ovca

Policijska uprava primorsko-goranska drži konferenciju za medije o divljačkom napadu dvojcu pripadnika HGSS-a i jednu djevojku na skijalištu na Platku, piše tportal. Riječka policija prvi puta se o slučaju oglasila dva radna dana nakon brutalnog napada, a u tom je priopćenju navedeno da su napadači pušteni na slobodu.

-Policija postupa kao tijelo koje provodi izvide. Što se tiče napisa o utjecaja na policiju, jedini utjecaj je bio putem medijskog prosotora. Mi se vodimo činjenicama i dokazima. Policija ne kažnjava nego podnosi pismena i dokaze nadležnim tijelima za progon – kazao je zamjenik načelnika riječke Policijske uprave Hari Brnad dodajući da je utvrđeno da je riječ o prekršaju.

Tihomir Pojer, načelnik II. policijske postaje Rijeka kazao je da su na mjestu događaja zatekli sudionike događaja koji su privedeni, a potom je provedeno kriminalističko istraživanje.

-Oni su u postaji zadržani za vrijeme koje nam zakon dopuštan nakon čega su pušteni na slobodu. S današnjim danom je završeno istraživanje, potvrđeno je da su sve ozlijeđene osobe dobile lakše ozljede. Potvrđena je sumnja da je pet sudionika počinilo prekršaje iz domene zakona o prekršajima javnog reda i mira i protiv njih će se podnijeti optužni prijedlozi – rekao je načelnik policije.

Rečeno je kako je uz tri osobe iz BMW koje su divljale na skijalištu, prijavljeno još dvoje ozlijeđenih te da među njima nije ozlijeđena djevojka. Pitali su novinari i zašto trojac nije prijavljen za obijesnu vožnju na što je poručeno kako to u zakonu može biti samo ako se događa na prometnici, a u ovom slučaju taj komunalni redar općine Čavle koji će to morati odraditi.

Na pitanje je li svih pet sudionika bilo alkoholizirano policija je odgovorila pozitivno.

www.sjever.hr / tportal.hr
02.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.