Now Reading:
Prava preobrazba bajera u Konjščini – U tijeku je gradnja sjenice, a slijedi rekonstrukcija ribičke kućice i nadstrešnice
Full Article 2 minutes read

Prava preobrazba bajera u Konjščini – U tijeku je gradnja sjenice, a slijedi rekonstrukcija ribičke kućice i nadstrešnice

Na bajerima u Konjščini, a na inicijativu Športsko ribolovnog kluba Štuka te tamošnjeg mjesnog odbora u tijeku je izrada drvene sjenice za odmor i druženje mještana. Ovaj je projekt zapravo uvod u nešto puno veće jer konjščinske bajere u sljedećem periodu očekuje prava revitalizacija.

Naime, nakon rješavanja imovinsko – pravnih odnosa i pripremanja dokumentacije, Općina Konjščina je na natječaj LAG-a PRIZAG prijavila projekt rekonstrukcije kućice i nadstrešnice na bajerima u vrijednosti od 320.000 kuna.

– Upravo smo ovih dana primili sretnu vijest odnosno odluku Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prema kojoj nam je odobren iznos potpore od 32.418.048 eura iliti 244 tisuće kuna – rekla nam je načelnica Konjščine Anita Krok dodavši kako se pretpostavlja da će se ukupni troškovi radova popeti na 330 tisuća kuna te će preostali iznos biti isplaćen iz općinskog proračuna.

Nakon prve dvije neuspješno provedene javne nabave, u tijeku je treća te kako objašnjava načelnica Krok, vjeruju kako će se ovaj put netko javiti na natječaj te da će već možda za nekih 10-ak dana potpisati ugovor s izvođačem radova i prionuti realizaciji projekta.

– Htjeli bi čim prije započeti s radovima jer nam je vrlo bitno da s cjelokupnom rekonstrukcijom završimo do Uskrsa – otkrila je načelnica Krok.

– Radi se o lokaciji koja je jedan od pravih bisera naše općine i gdje mnogi mještani vole provoditi svoje vrijeme i uživati u prirodi. Naime, naši su bajeri savršeni za obiteljske šetnje i mnogi stanovnici centra toga su svjestni, a realizacijom ovog našeg projekta imat će gdje i sjesti i odmoriti se, možda popiti sok, ali i koristiti toalet. A isto tako, uz dogovoru s našim ribičima bit će im omogućen i najam prostora kućice za druženja i zabavu – zaključila je načelnica Krok.

jmiklauzic/www.sjever.hr
31.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.