Now Reading:
Čačić krivca za izvanredne izbore za GV Varaždina vidi u Budimo grad: Oni nakon ovoga više neće postojati!
Full Article 2 minutes read

Čačić krivca za izvanredne izbore za GV Varaždina vidi u Budimo grad: Oni nakon ovoga više neće postojati!

Predsjednik Narodne Stranke Reformisti i bivši župan Varaždinske županije Radimir Čačić gostovao je u emisiji Komentar tjedna VTV televizije gdje se komentirajući gradsku politiku, između ostalog, osvrnuo i na raspuštanje Gradskog vijeća za što Vlada RH još nije donijela odluku.

Smatra da aktualna Vlada time ubija Grad Varaždin s obzirom da je u prvoj polovici godina aktualan najveći broj natječaja na koje se Grad ne može javiti zbog nepostojanja proračuna.

-Ovi izbori mogu završiti samo na crno bijeloj slici. Prošli izbori nisu završili tako, već da imate Čehoka, Patafrtu, HDZ na jednoj strani, a ovdje ste imali SDP, Reformiste i Budimo grad. Budimo grad je bio takav kakav je i došlo je do izbora. Sad Budimo grad više neće postojati jer sve ankete to kažu. Ljudi su ga prepoznali kao faktor koji je doveo do ovoga – komentirao je Čačić koji tvrdi da u novom sazivu više neće biti ucjena platforme Budimo grad.

Novi saziv Gradskog vijeća vidi s SDP-ovim gradonačelnikom i predsjednikom ili predsjednicom Vijeća iz redova Reformista.

Nikakve isprike više neće biti jer vijeće će biti jasna većina i funkcioniranje. Sad ili će se napraviti ili za to treba odgovarati gradonačelnik i Reformisti koji vode vijeće. Druga je opcija da grad odluči da nema te većine. Ako građani odluče da nema te većine onda će se to još godinu dana mrcvariti i ići se na nove izbore – zaključuje Čačić.

abrkic/sjever.hr
29.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.