Now Reading:
Župan Stričak na svečanom otvorenju rekonstruiranog Vatrogasnog centra vrijednog 2, 6 milijuna kuna: “Ovo djeluje nestvarno”
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak na svečanom otvorenju rekonstruiranog Vatrogasnog centra vrijednog 2, 6 milijuna kuna: “Ovo djeluje nestvarno”

U Vinici je svečano otvoren rekonstruirani Vatrogasni centar u koji je uloženo ukupno 2,6 milijuna kuna, od čega je Općina Vinica izdvojila većinu sredstava, 2,4 milijuna, a ostatak DVD Vinica. Među brojnim uzvanicima, bio je i župan Anđelko Stričak koji je čestitao na uspješnoj realizaciji projekta.

– Vratimo li se samo nekoliko godina unatrag i prisjetimo se ovog prostora tada te sada pogledamo što je sve izgrađeno i uređeno, ovo djeluje nestvarno. Čestitam svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta. Općina Vinica ima oko 3.000 stanovnika, a kad pogledamo što je sve izgrađeno i što se gradi, tada dolazimo do odgovora da su nam općine potrebne. Da Općina Vinica i njezini vatrogasci nemaju mogućnost sami odlučivati o svojoj sudbini i tome što im je bitno, pitanje je bi li danas bili ovdje u ovom prekrasnom prostoru –  istaknuo je župan Anđelko Stričak.

DVD Vinica i Vatrogasna zajednica Općine Vinica, koja u svom sastavu ima tri vatrogasna društva, sada imaju kvalitetnije uvjete za rad. U sklopu projekta rekonstrukcije obnovljena je i opremljena garaža, posebna prostorija za vatrogasce, a uređen je i mali muzej te svečana sala za sastanke.

www.sjever.hr
28.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.