Now Reading:
Nizozemski velikan želi izbornika Dalića da preuzme klub u sljedećoj sezoni
Full Article 2 minutes read

Nizozemski velikan želi izbornika Dalića da preuzme klub u sljedećoj sezoni

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić dobio je poziv da preuzme Ajax u sljedećoj sezoni, tvrdi se u podcastu Kick-off nizozemskog dnevnika De Telegraaf, donosi index.hr

Dalić, navodno, nije bio prvi izbor nizozemskog velikana, kontaktiran je nakon što su trojica već odbila klupu.

Dosadašnji trener Alfred Schreuder dobio je otkaz nakon remija protiv Volendama na domaćem terenu u prošlom kolu 1:1, a momčad je privremeno preuzeo John Heitinga koji je do sada vodio drugu momčad Ajaxa. Dalić je pod ugovorom s Hrvatskim nogometnim savezom, a na čelu reprezentacije je od 2017. godine. Kao izbornik Hrvatske nema pravo voditi klub.

Preuzeo je tad momčad pred ključnu utakmicu s Ukrajinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, odveo momčad na natjecanje, a onda i do svjetskog srebra. Četiri godine kasnije, Hrvatska je pod njim slavila broncu izborenu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Pred hrvatskom reprezentacijom je polufinale Final Foura Lige nacija koje će se održati od 14. do 18. lipnja u nizozemskim gradovima Rotterdamu i Enschedeu, na stadionima Feyenoorda i Twentea. Hrvatska se na Final Four plasirala osvojivši prvo mjesto u skupini u kojoj je bila s Danskom, Francuskom i Austrijom.

Ajax, najtrofejniji nizozemski klub, trenutačno drži peto mjesto ljestvice tamošnjeg prvenstva.

sjever.hr/index.hr
28.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.