Now Reading:
Snijeg na području Grada Lepoglave prouzročio brojne probleme, no cjelodnevni angažman zimske službe i vatrogasaca osigurao prohodnost cesta
Full Article 3 minutes read

Snijeg na području Grada Lepoglave prouzročio brojne probleme, no cjelodnevni angažman zimske službe i vatrogasaca osigurao prohodnost cesta

Prvi ovogodišnji snijeg prouzročio je na području Grada Lepoglave brojne probleme, osobito u prometu. U ponedjeljak od ranih jutarnjih sati na terenu su bile ekipe zimske službe čisteći tijekom cijelog dana, u nekoliko obuhvata, više od 100 kilometara cestovnih pravaca nerazvrstanih lokalnih cesta na kojima je osigurana prohodnost.

S obzirom na to da se radilo o mokrom snijegu čišćenje je bilo otežano. Dodatni problem bila su brojna, uslijed težine snijega, porušena stabla koja su u velikom broju slučajeva pala upravo na ceste. Za njihovo uklanjanje angažirani su vatrogasci koji su tijekom cijelog dana odradili 30-ak intervencija.

-S intervencijama smo počeli u ponedjeljak u 9 sati ujutro i intervenirali smo tijekom cijelog dana. Posljednja intervencija završena je oko 1:30 sati idućeg dana. Nakon DVD-a Lepoglave, zbog opsega posla, tijekom dana angažirane su i vatrogasne snage DVD-a Višnjice i DVD-a Kamenice. Ukupno je na intervencijama sudjelovalo 30-ak vatrogasaca. Uglavnom se radilo o uklanjanju porušenih stabala s prometnica, ali intervenirali smo i kod prometnih nesreća koje su se događale uslijed vremenskih neprilika. Uz intervencije na cijelom području Grada Lepoglave, intervenirali smo i na područjima drugih jedinica lokalnih samouprava – rekao je Vedran Horvat, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave.

Nakon zahtjevnog ponedjeljka, zimska služba i vatrogasne snage i drugog dana nastavljaju s radom i intervencijama, ali zbog smirivanja vremena, u manje opsegu. Zimska služba proširuje cestovne pravce i nogostupe, dok vatrogasci interveniraju na otklanjaju stabala koja se i dalje, u manjem broju slučajeva u odnosu na ponedjeljak, pod težinom snijega ruše na ceste.

Zahvalio bih na iznimnom angažmanu svima u zimskoj službi i našim vatrogascima koji su još jednom potvrdili da su obučeni i opremljeni, ali prije svega spremni pomoći zajednici i građanima. Uz zahtjevan teren, vremenske prilike i uvjeti bili su iznimno loši, no unatoč tome zadaće su uspješno odrađene – poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Mokar i težak snijeg otežava čišćenje nogostupa, građani pozvani na oprez u prometu

Mokar i težak snijeg stvara probleme kod čišćenja nogostupa, poručuju iz Komunalnog redarstva Grada Lepoglave te pozivaju građane na razumijevanje i oprez u prometu. Naime, zbog težine snijega za njegovo je uklanjanje s nogostupa potrebno angažirati veće i teže strojeve. No, takvi strojevi prilikom čišćenja snijega znatno oštećuju nogostup te se zbog toga izbjegava njihova upotreba. Čišćenje nogostupa na pojedinim dionicama zbog toga će trajati nešto duže.

Građani se mole za razumijevanje, ali prije svega pozivaju se na oprez u prometu, bilo da je riječ o pješacima ili vozačima.

www.sjever.hr
24.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.