Now Reading:
Nastavak iznimno vrijednog projekta Zaželi na području Varaždinske županije: 30 gerontodomaćica vodit će brigu o 180 korisnika
Full Article 3 minutes read

Nastavak iznimno vrijednog projekta Zaželi na području Varaždinske županije: 30 gerontodomaćica vodit će brigu o 180 korisnika

Zapošljavanje i pristup tržištu rada ženama pripadnicima ranjivih skupina s naglaskom na slabije razvijena područja i područja s većom nezaposlenosti bit će omogućen provedbom hvalevrijednog projekta Zaposli-Osnaži-Pomozi, ZOP” u sklopu programa „Zaželi-program zapošljavanja žena -faza III” koji provodi Društvo Crvenog križa Varaždinske županije s ostalim partnerima.

Projektom će se u Varaždinskoj županiji zaposliti 30 žena na rok od 6 mjeseci, a projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali.

Veliku podršku projektu pruža Varaždinska županija, a zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec istaknula je kako joj je iznimno drago što projekt ulazi u treću fazu, a ukupno je u sve tri faze izdvojeno 9 milijuna kuna dok ova faza iznosi 200 tisuća eura.

-Ovaj projekt je iznimno bitan za sve teže zapošljive žene koje se na ovaj način zapošljavaju, a svim potrebitima će se poboljšati kvaliteta života – rekla je Zagorec te dodala kako je uz ovaj, Županija partner na još nekoliko projekata vezanih uz brigu za svakog čovjeka, a prvenstveno na najranjivije odnosno stariju populaciju Varaždinske županije.

Ravnateljica Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček iskazala zadovoljstvo nastavkom programa Zaželi što govori koliko je on dobar i prepoznatljiv u lokalnoj zajednici.

-Zaželi III obuhvaća zapošljavanje pripadnica ranjivih skupina gerontodomaćica, njih 30 koje će na području Varaždinske županije pružati usluge skrbi i brige o oko 200 starijih i nemoćnih osoba. Projekt se provodi u gradovima Varaždinske Toplice, Novi Marof i Ivanec i na području sedam općina. Interes za ovaj projekt je izuzetno velik, svakodnevno smo primali pozive od korisnika prilikom pauze kada gerontodomaćice kreću da im pružaju usluge. Jako su zadovoljni jer su im one svakodnevno pri ruci – dostavljaju namirnice, donose lijekove i svakodnevno podižu kvalitetu njihovog života – rekla je.

Jedna od gerontodomaćica je i Nada Križanec koja je u ovom projektu već četvrti put i brine se za 6 korisnika, i kako sama kaže, u ovaj projekt se uključila jer voli pomagati drugima, a kada vidi da su korisnici zadovoljni, to joj je najveća radost.

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša kazao je kako i dalje s županijskim Crvenim križem nastavljaju dugogodišnju suradnju po pitanju skrbi za starije i nemoćne osobe. U ovoj godini jedna će gerontodomaćica biti zadužena za 6 korisnika na području općine, a Općina Maruševec surađuje i sa susjednim društvom Crvenog križa iz Ivanca gdje su zaposlene četiri gerontodomaćice na 24 korisnika.

-Ovo je velika i važna pomoć za osobe koje nemaju obitelji ili ako im članovi obitelji žive u nekim drugim područjima – dodao je Klapša.

abrkic/sjever.hr
24.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.