Now Reading:
Međimurska županija brine za najranjiviju skupinu društva – projektom “No boundaries” osigurati će 30 volontera koji će organizirati sportske aktivnosti za 120 osoba s invaliditetom
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija brine za najranjiviju skupinu društva – projektom “No boundaries” osigurati će 30 volontera koji će organizirati sportske aktivnosti za 120 osoba s invaliditetom

U utorak je u Riznici Međimurja održana početna konferencija projekte “No boundaries” kojemu je nositelj Međimurska županija, a partneri su Općina Lendava iz Slovenije i Razvojna agencija jezera Balaton iz Mađarske. Ideja za ovaj projekt nastala je prošle godine kada je Međimurska županija nosila titulu regije sporta gdje se uvidjelo kako se osobe s invaliditetom teško nose s sportskim aktivnostima koje su bile potpuno neprilagođene njihovim potrebama. Ideja je ovim projektom okupiti kineziologe, sportske stručnjake, koji će izraditi sportske programe koji će biti potpuno prilagođeni osobama s invaliditetom svih uzrasta. Ukupna vrijednost iznosi 200 tisuća kuna od čega Međimurska županija sudjeluje s 110 tisuća eura, a projekt će trajati 18 mjeseci.

Župan Međimurske županije Matija Posavec kazao je kako mu je drago što se na području Međimurske županije provodi još jedan projekt za osobe s invaliditetom te kako Županija puno ulaže u bolje uvjete za život za najranjivije osobe društva.

-Riječ je o projektu kojega radimo s našim partnerima iz Slovenije i Mađarske, a 30 volontera će osigurati sportske aktivnosti za 120 osoba s invaliditetom – dodao je župan.

Prema riječima župana Posavca volonteri će detektirati osobe s invaliditetom, organizirati sportske aktivnosti, radionice i njihovo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena dok će Županija na ovaj način dobiti najveći benefit u tome da se ta najranjivija skupina uključi u društvo, da budu ravnopravni članovi zajednice, jer razvijenost svake zajednice mjeri se načinom na koji se odnosi prema najranjivijim skupinama.

Martina Bukovec iz Zavoda za turizam i razvoj iz Lendave, koja je jedan od partnera na ovom projektu, kazala je kako je Općina Lendava u proteklim godinama puno radila na poboljšanju kvalitete života osobama s invaliditetom te je dobila oznaku Općina prijatelj osobama s invaliditetom i poteškoćama. Bukovec je istaknula kako je ovaj projekt od iznimne važnosti jer će povezivati Hrvatsku, Sloveniju i Mađarsku.

msopek/sjever.hr 24.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.