Now Reading:
STRAVIČNA PRIČA MEĐIMURKE: „Mrtvu pacijenticu hranili su sondom i davali joj infuziju, a moju su majku učinili još većim invalidom”
Full Article 5 minutes read

STRAVIČNA PRIČA MEĐIMURKE: „Mrtvu pacijenticu hranili su sondom i davali joj infuziju, a moju su majku učinili još većim invalidom”

Međimurka Ana Novak na svom je Facebook profilu podijelila stravičnu priču s Odjela gastroenterologije Županijske bolnice Čakovec na kojem je bila smještena njezina majka. Kako tvrdi, ovaj je odjel njezinu majku učinio još većim invalidom nego što je bila.

Iako u njezinoj objavi na društvenim mrežama ne piše što se točno dogodilo prilikom boravka njezine majke u bolnici, tvrdi kako je osoblje Odjela uništilo njezino dostojanstvo, pravo na život i osnovne životne potrebe. Također, u njezinom statusu stoji i da su mrtvu pacijenticu hranili sondom i davali infuziju te da pacijente tretiraju kao inventar. Objavu prenosimo u cijelosti:

„Odjel gastroenterologije boluje od najteže i najsmrtonosnije dijagnoze, koja će ubiti sve pacijente prije, nego li njihove primarne bolesti. Napravili su da se moja majka na odjelu nije mogla osjećati niti ko govno, niti ko smeće, već nekaj ispod nule. Da nije potrebna biti na ovome svijetu, jer je beskorisna i nikome ne treba.

Učiniti da pacijent dobije suicidne misli to je za svaku osudu i SVIMA vama koji ste sudjelovali u ovome hororu želim iskreno da vas jednog dana liječe i o vama skrbe takvi zdrastveni djelatnici i da dobijete takvu zdravstvenu skrb kao sto je moja mama, i jedino tada ćete spoznati na vlastitoj koži koliko duboko ste uništili mamino dostojanstvo i pravo na život i osnovne životne potrebe. Tek tada shvatiti ćete težinu mojih rijeci i svega onoga sto sam usmenim pritužbama željela reci.

ODJEL gastroenterologija – šaka jadnika i vjerujte odgovarat ćete mi svi vi koji ste sudjelovali i jednim djelom bili priča tog horora. Do zadnjeg atoma svog bića borit ću se za svoju mamu, jer sve sto imam i jesam dugujem njoj, a kao sto ste se vi sprdali s mene na informacijama tako ću se ja sada sprdati s vas!! Ziva katastrofa!

Prokletnici! Odgovarat ćete jednog dana i pred Bogom, a sada pred cijelom državom! To su propusti tolikih razmjera da mi je nemoguce vise to izbrisati iz glave, srce mi je puklo na tisuću komada kada sam vidjela svoju majku kako izgleda, da je postala veći invalid nego sto je, nakon samo tri dana boravka na dotičnom odjelu. Na dan hospitalizacije molila sam je da ostane u bolnici jer ćete joj pomoći, a za tri dana tražila sam načine kako da je izbavim van iz ovog napaćenog, smrtonosnog, luđačkog odjela!!!!!!!

Da ima u tim ljudima imalo empatije i ljudskosti i da se prema pacijentima ne ponašaju kao prema inventaru, tog kobnog ponedjeljka, dotična medicinska sestra uvidjela bi da je mamina cimerica bila mrtva a ona ju je hranila sondom i davala joj infuziju. Ja sam ta koja sam med. sestri rekla da ova gđa ne diše, jer sam se igrom slučaja našla u sobi. Žalosno. Neznam čega ima vise u meni tuge, jada ili bijesa!

Uzalud im sve titule ovog svijeta ako nemaju onu jednu pravu i najvažniju a to je u prvom redu biti čovjek. Neznam dali su se na medicinskom fakultetu učili kako se nebi smjeli i kako se ne treba ponašati prema pacijentima, ili su ih to možda učili? Dali znaju sto je Hipokratova zakletva?

Vjerujte nema veće sile između majke i kćeri ! Ne silite se da ste jači! Zahvalna sam i ponosna na sebe i svoju majku, jer je cijeli svoj život žrtvovala sebe za mene da bi ja izrasla u jednu pametnu, poštenu djevojku i usadila u mene prave životne vrijednosti, a to su empatija i ljudskost, kojim vrlinama se tek mali broj ljudi moze istinski ponositi u ovom slučaju govorim o ljudima koji rade na odjelu GASTROENTEROLOGIJE.

Ne podcijenjujem ničije radno mjesto, ali nitko AMA BAS NITKO, nema prava, ni čistačica, ni bolničarka, ni doktorica, ni medicinska sestra/tehničar gaziti pacijente i prema njima ponasati se na način kakav ne zaslužuje niti jedno ŽIVO biće na ovome svijetu. Svi smo mi satkani od istoga, i svi smo ispod istog neba i vjerujte Bog sve vidi i ne naplaćuje svaki dan, ali vama besramnici jedni s spomenutog odjela naplatit će duplo!! I neka!!!! Za drugo niste!!Niste zaslužili ni mrvu poštovanja, jer istoga nemate! Fuj.

P.S. Ispričavam se onoj manjini na odjelu koji tamo svoj posao rade predano i bez ijedne primjedbe, tek njih nekolicina, no oni će se pronaći u objavi!!

PODIJELITE MOLIM VAS,MORAJU ODGOVARATI i nek vide da nismo svi ovce, kao sto nam je usađeno u glavama i NE netrebamo samo klimati glavom pred njima, jer su oni netko! Nisu oni nitko a daleko su oniod obrazovanih. Obrazovan je samo onaj tko ima obraza.

Nije obrazovan ma gdje god zivio, kakav god polozaj zauzimao u društvu,i koliku gomilu znanja u glavi nosio.”

www.sjever.hr / FB Ana Novak
21.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.