Now Reading:
Snijeg i orkanska bura stvaraju ogromne prometne probleme – neke autoceste i mostovi zatvoreni za sav promet, za dijelove Hrvatske upaljen crveni meteoalarm
Full Article 2 minutes read

Snijeg i orkanska bura stvaraju ogromne prometne probleme – neke autoceste i mostovi zatvoreni za sav promet, za dijelove Hrvatske upaljen crveni meteoalarm

Hrvatski autoklub izvijestio je kako su zimski uvjeti na pojedinim cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije, dok u priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, piše dnevnik.hr.

Za sav promet zbog vjetra su zatvoreni dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, dionica autoceste A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar – DC3), dionica Jadranske magistrale (DC8) Senj – Sveta Marija Magdalena, državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački, Krčki most i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Orehovica i Kikovica, brza cesta Solin – Klis (DC1), Jadranska magistrala (DC8), na dionici Bakar – Senj, DC25 na dionici Gospić – Karlobag, DC27 Gračac – Zaton Obrovački, državna cesta između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalna cesta LC58107 Kraljevica – Križišće.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca. Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom A6 do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar prema Kikovici/Rijeci (DC3) i obrnuto.

U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je nešto prije 8 sati da je brza cesta Solin – Klis još uvijek zatvorena za promet.

-Na autocesti A1 smjer Bisko – Ravča proglašeni su zimski uvjeti, kao i na cesti D 76 Bast – Zagvozd – poručuju iz policije.

Od 8.25 sati zbog snijega i leda na cesti za sav je promet zatvoren dio ceste D8 (Jadranska magistrala) od Piska do Donjih Brela.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je kako je u subotu za područje cijele jadranske obale, odnosno Rijeke, Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala te srednje i sjeverne Dalmacije na snazi crveni meteoalarm.

www.sjever.hr / dnevnik.hr
21.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.