Now Reading:
CVIJETOM MIMOZA PROTIV RAKA Uz snažnu poruku ženama Čakovčani prikupili i novac za opremanje citološke ambulante
Full Article 2 minutes read

CVIJETOM MIMOZA PROTIV RAKA Uz snažnu poruku ženama Čakovčani prikupili i novac za opremanje citološke ambulante

Nacionalni Dan mimoza koje simboliziraju borbu protiv raka vrata maternice, zloćudne bolesti od koje su tijekom 2021. u Hrvatskoj umrle 122 žene, od čega četiri iz Međimurske županije obilježen je i u centru Čakovca.

Čakovčanci i Međimurci uvijek pokazuju svoj senzibilitet i podršku te veliko srce, a to su učinili i ove subote. Unatoč nešto lošijem zimskom vremenu, na Trgu Republike u okviru Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice obilježen je Nacionalni Dan mimoza kako bi se upozorilo na važnost redovitih preventivnih pregleda i cijepljenja protiv humanog papiloma virusa koji je uzročnik raka vrata maternice, a prikupljao se i dobrovoljni prilog namijenjen nabavci radnog stola za citološku ambulantu Županijske bolnice Čakovec.

Podršku akciji dali su i međimurski župan Matija Posavec te gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

Akciju su i ove godine organizirali Klub Vita koji djeluje u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec i okuplja žene liječene od ginekoloških tumora, te Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije.

Uz mnogobrojne građane potporu su pružili i zdravstveni djelatnici Županijske bolnice Čakovec, Doma zdravlja, ginekoloških ordinacija te ordinacija obiteljske medicine, kao i učenici Srednje škole Čakovec koji se obrazuju za zvanja u zdravstvu.

-Pazite na svoje zdravlje! Ova vrsta raka može otkriti u dovoljno ranoj fazi te niti jedna žena od ove vrste zloćudne bolesti ne bi trebala umrijeti – poruka je s obilježavanja Dana mimoza u Čakovcu.

www.sjever.hr / FB Ljerka Cividini
21.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.