Now Reading:
Međimurje se prisjeća svog najomiljenijeg humorista – prije dvije godine preminuo je Đuro z Međimurja, neuništivi optimist i čovjek iz naroda
Full Article 1 minutes read

Međimurje se prisjeća svog najomiljenijeg humorista – prije dvije godine preminuo je Đuro z Međimurja, neuništivi optimist i čovjek iz naroda

Na današnji dan prije dvije godine preminulo je najomiljeniji međimurski humorist i čovjek iz naroda, Đuro z Međimurja. Riječ je o Ivanu Beneu iz Čakovca, čovjeku koji je utjelovio radnika Đuru, neuništivog optimista i oštrog kritičara svega što tlači malog čovjeka i koji je svoju pozornicu smijeha ostavio praznom 21. siječnja 2021.

Njega se dirljivom objavom na svom Facebook profilu prisjetio i međimurski župan Matija Posavec poručivši kako je odjek njegovog scenskog rada nastalog iz dubine srca koje je toliko voljelo Međimurje još uvijek živ.

-U javnosti je vrlo brzo postao omiljen zahvaljujući iskrenosti koju je unosio u nastup. Ivan Bene istinski je razumio Đuru z Međimurja i zato ga je tako i igrao. Ukrasio ga je vedrinom, optimizmom i empatičnošću, vrlinama kojima je sam bio darovan – napisao je župan Posavec.

Za dugogodišnji rad i doprinos razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma, nebrojene nastupe kojima je unosio dobro raspoloženje među ljude, te za promicanje kajkavskog dijalekta, dobitnik je jednog od najviših županijskih priznanja – Povelje Međimurske županije.

www.sjever.hr / FB Matija Posavec
21.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.