Now Reading:
TUŽNA OBLJETNICA Grad Prelog i ove se godine prisjetio hrvatskog heroja koji je branio domovinu i tragično preminuo prije 28 godina
Full Article 1 minutes read

TUŽNA OBLJETNICA Grad Prelog i ove se godine prisjetio hrvatskog heroja koji je branio domovinu i tragično preminuo prije 28 godina

Predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Preloga te predstavnici Grada Preloga i ove su se godine prisjetili hrvatskog branitelja Božidara Horvata. Godišnjica smrti ovog hrvatskog heroja obilježena je u ponedjeljak kada su na njegovom grobu u Prelogu upaljene svijeće.

Minutom šutnje odana je počast svim hrvatskim braniteljima, kao i svima onima koji su svoj život položili na oltar domovine, a uz predstavnike Grada Preloga i braniteljskih udruga, nazočili su i članovi obitelji Božidara Horvata.

Božidar Horvat rođen je 1971. godine, a u Domovinski rat se uključio 1991. u Zboru narodne garde. 1992. na istočnom bojištu u Belom Manastiru ranjen je te je odveden na liječenje u Mađarsku, a kasnije je nastavio liječenje u Hrvatskoj. Na Uskrs 1992. godine zarobljen je u Srijemskoj Mitrovici te je u zarobljeništvu proveo nekoliko mjeseci dok nije u mjesecu kolovozu oslobođen u razmjeni zarobljenika u Nemetinu. Tragično je preminuo 16. siječnja 1995. godine.

www.sjever.hr / prelog.hr
17.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.