Now Reading:
Detalji stravičnog ubojstva u Zagrebu: ubojici bebe ukinuta je zabrana prilaska
Full Article 3 minutes read

Detalji stravičnog ubojstva u Zagrebu: ubojici bebe ukinuta je zabrana prilaska

Nakon sinoćnjeg stravičnog ubojstva bebe i teškog ranjavanja majke sjekirom na području Kozari puteva u Zagrebu, zagrebačka policija održala je konferenciju za medije na kojoj je iznijela detalje ovog nezapamćenog zločina.

Ubojica, 43-godišnji Goran Knežević od ranije je poznat policiji, a sinoć je sjekirom zatukao jednoipolgodišnju curicu i njenu majku, bivšu partnericu koja se u KB Dubrava bori za život, dok je beba rano jutros u bolnici podlegla ozljedama, a ubojica se bacio pod kamion, podsjeća Index.

-U srijedu u 20:26 dobili smo poziv žrtve, sve je upućivalo na obiteljsko nasilje, u takvim situacijama vrlo žurno postupamo. Na putu je stigao i drugi poziv, a treći dok smo već bili na terenu. To su bili pozivi susjeda, anonimni. Za 9 minuta smo bili na mjestu događaja te smo našli dvije žrtve, majku i dijete. Teške ozljede, policija pruža prvu pomoć, dolazi hitna i žurno odvozi žrtve u bolnicu. Naknadno zaprimamo informaciju o stradavanju muškarca na autocesti. Povezujemo da je to počinitelj početnog kaznenog djela. On je u tom bijegu u dvije situacije uzrokovao prometne nesreće. Na obilaznici, kod zračne luke, osumnjičenik prelazi preko ceste i s namjerom se baca pod vozilo. U ranim jutarnjim satima smo dobili informaciju da je dijete preminulo – rekla je Marija Goatti iz PU zagrebačke.

Inače, obitelj je od ranije poznata policiji koja je od 2016. do 2020. godine postupala u tri navrata. Osumnjičenik je jednom počinio prekršaj, a u dva navrata je bio kazneno prijavljen zbog prijetnji povreda prava djeteta. Ubojica je već bio u zatvoru zbog drugih kaznenih djela, a imao je mjere zabrane približavanja i uspostavljanja veze sa žrtvom, ali do ožujka 2021.

Na press konferenciji bila je i djelatnica Centra za socijalnu skrb koja je naglasila kako ih je ovaj slučaj jako uznemirio. Potvrdila je da je obitelj godinama bila pod mjerama.

-Jedno dijete je punoljetno, dvoje je maloljetno, počinitelj nije živio s njima, povremeno je dolazio, jedno od djece je od počinitelja. Dolazio je kontaktirati s djetetom, imao je sudsku odluku – rekla je Drobac iz Centra za socijalnu skrb.

Grubišić Požar iz PU zagrebačke kazala je kako su uvijek postupali pravodobno, a unatrag godinu dana i više nemaju informaciju o narušenim odnosima ili nasilju u obitelji. Rekla je i kako nije bilo naznaka da je djeci ugrožen život, a zadnji puta su prema obitelji postupali u ožujku 2021. godine kada je istekla mjera opreza.

-Imali smo unatrag godinu dana osobe na razgovoru, ali nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela. Ne mogu reći detalje zašto su bili na razgovoru, ali, ponavljam, nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela – rekla je Grubišić Požar.

www.sjever.hr / index.hr
05.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.