Now Reading:
Župan Koren i suradnici sastali se s ravnateljima osnovnoškolskih ustanova, glavna tema – osiguran obrok za sve učenike
Full Article 2 minutes read

Župan Koren i suradnici sastali se s ravnateljima osnovnoškolskih ustanova, glavna tema – osiguran obrok za sve učenike

U prostorijama Županijske uprave u srijedu je održan sastanak s ravnateljima osnovnoškolskih ustanova Koprivničko-križevačke županije na temu prehrane učenika osnovnih škola.

Sastanku su prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem i pročelnica Ana Mušlek koji su u konstruktivnom razgovoru s ravnateljima razmijenili mišljenja i usuglasili se oko potrebnih koraka u provođenju procedura i usklađivanja tehničkih mogućnosti kako bi sva djeca u školama, sukladno Odluci Vlade RH da će financirati jedan obrok dnevno svim osnovnoškolcima, imala osiguran obrok u svojim školama.

Župan Koren je pohvalio dosadašnji rad ravnatelja te napomenuo kako vjeruje da će se dobra suradnja nastaviti i tijekom ove godine u kojoj se planiraju nove investicije u sektoru obrazovanja.

-Iza nas je uistinu vrlo plodonosna godina u kojoj smo izgradili čak pet školskih sportskih dvorana i dvije zgrade Županijskog Centra kompetentnosti u Obrtničkoj školi u Koprivnici i Strukovnoj školi u Đurđevcu, za što su izdvojena vrlo velika sredstva, gotovo 150 milijuna kuna. Drago mi je da imamo dobar dijalog i da smo svi otvoreni za suradnju kako bi stvorili najbolje uvjete za naše školarce. Kao što znate mijenja se pedagoški standard i zakonski propisi, a na nama je da se prilagodimo i u svojim ulogama učinimo maksimum. Županija će biti snažna podrška i dalje, održat ćemo kontinuitet ulaganja kako bi kvaliteta obrazovnog sustava bila na najvišoj razini – poručio je župan te ravnateljima poželio da i u svojim kolektivima postignu sinergiju kojom će dodatno preuzeti inicijative i razviti inventivne projekte za unaprjeđenje školskog sustava.

Zamjenik Ljubić se osvrnuo na aktualno stanje u županijskim školama istaknuvši kako je pitanje prehrane izuzetno važna tema kojom se Županija već dugi niz godina uspješno bavi kroz nekoliko programa, prvenstveno “Pametan obrok za pametnu djecu”, ali i projektima poput “Svi u školu, svi pri stolu” te “Školske sheme”.

Dodao je i kako županijske osnovne škole imaju dobro razrađen sustav normativa i jelovnika te da pitanje obroka u matičnim školama neće biti problem, dok će se u područnim školama program prehrane prilagoditi u skladu s postojećim tehničkim mogućnostima.

sjever.hr/kckzz.hr
05.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.