Now Reading:
OVO NIJE NORMALNO Podivljale i cijene nekretnina – za kvadrat novogradnje u centru Zagreba do 8000 eura!
Full Article 2 minutes read

OVO NIJE NORMALNO Podivljale i cijene nekretnina – za kvadrat novogradnje u centru Zagreba do 8000 eura!

zgrada

Cijene nekretnina luduju, i ne samo na atraktivnim lokacijama. U Dugavama, na rubu grada, novogradnja košta 3000 eura, što znači da prosječna osoba u Hrvatskoj treba raditi tri mjeseca za komad stana u blizini odlagališta otpada.

Pitanje je: možemo li očekivati da će se taj balon ispuhati, ili još gore: trebamo li bojati da će odjednom stranci početi kupovati stanove a cijene biti još luđe, donosi RTL Direkt.

Hoće li biti još luđe, vidjet ćemo, ali već i sad su dovoljno lude – najskuplji kvadrat stana u Zagrebu košta 7990 eura po metru četvornom.

Ali nema brige, u rubrici stanovi koje si nikad nećete moći priuštiti, neće biti daljnjeg rasta cijena – barem ne zbog uvođenja eura.
-Mislim da je to već ukalkulirano u cijenu i da to ne bi trebalo imati utjecaja na ono što se aludira, a to je rast cijena nekretnina – ističe Boro Vujović, agent za nekretnine.

Inače, od srpnja 2021. do lipnja 2022. strancima smo prodali ukupno 12 i pol tisuća stambenih nekretnina, to je 36 posto od ukupno svih prodanih u Hrvatskoj, od toga najviše su kupili Nijemci tri i pol tisuće i Slovenci tri tisuće, naravno, većinom na obali.

Problem je, kažu, što jednostavno postoji ogromna količina novca, ponuda novca puno je veća, a moguće je da će u jednom trenutku mjehur i puknuti, donosi RTL Direkt.

Evo još nekih primjera: na Jarunu se kvadrat novogradnje prodaje za 4700 eura, na Savici za 3500, Dugavama 2800, u splitskom predgrađu nisu puno manje cijene, Strožanac 2 500, Sirobuja 3200 kvadrat novogradnje, u Osječkom kvartu Retfala novinari su pronašli novi stan za 1650 po kvadratu. U prosjeku cijena novogradnje u Ljubljani košta 4200, a u Beču 6700.

sjever.hr/danas.hr
04.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.