Now Reading:
I Koprivničko-križevačka županija postala županija bez granica – župan Koren obišao nekadašnji granični prijelaz i radove na školskom sportskom igralištu u Goli koji su u punom jeku
Full Article 2 minutes read

I Koprivničko-križevačka županija postala županija bez granica – župan Koren obišao nekadašnji granični prijelaz i radove na školskom sportskom igralištu u Goli koji su u punom jeku

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić u utorak su sa suradnicima boravili u Općini Gola gdje su obišli radove na rekonstrukciji vanjskog sportskog igrališta Osnovne škole Gola.

Podsjetimo, nedavno je potpisan ugovor o javnoj nabavi radova čija je vrijednost preko milijun kuna, pri čemu će Općina Gola sufinancirati projekt sa 650 tisuća kuna, dok ostatak sredstava osigurava Koprivničko-križevačka županija.

Cilj projekta je unapređenje sportske infrastrukture te popularizacija sporta i fizičke aktivnosti u lokalnoj zajednici, a što se tiče konkretnih radova, postojeće igralište je asfaltirano te će se na taj sloj staviti višeslojni sustav visoke elastičnosti izveden u kombinaciji s podlogom od granulirane gume, za vanjske multifunkcionalne sportske terene.

Također će se postaviti dva koša za košarku te će se oko igrališta izvesti atletska staza, a kao produžetak jedne strane staze planira se izvedba terena prilagođenog skoku u dalj – bazen s pijeskom. Vježbalište će se izgraditi s istočne strane rukometnog igrališta i atletske staze te će se sastojati od nekoliko sprava, a ukupna površina igrališta je 2.153 kvadrata.

Spomenimo i kako u okviru Osnovne škole Gola djeluje Školski športski klub koji okuplja učenike u nekoliko sportova, kojima će također biti na raspolaganju novouređeno igralište, kao i sportašima iz ostalih klubova s područja općine.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo napretkom radova te naglasio važnost ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, spomenuvši kapitalne investicije izgradnje školskih sportskih dvorana u općinama i županijskog Centra kompetentnosti te ostale manje projekte. Također je istaknuo kako će Županijska uprava i nadalje biti predana ulaganju u sustav obrazovanja i unapređenje njegove kvalitete.

Župan i suradnici su obišli i nekadašnji granični prijelaz s Republikom Mađarskom, povodom ulaska Hrvatske u schengenski prostor čime se između ostalog ukinula i provedba granične kontrole na granici Koprivničko-križevačke županije s Mađarskom. Župan Koren izrazio je zadovoljstvo mogućnostima koje se time otvaraju za građane, a posebno u pogledu gospodarstva, turizma i prekogranične suradnje.

www.sjever.hr / kckzz.hr
03.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.