Now Reading:
Gregurović: Ovo je povijesni dan za našu Hrvatsku
Full Article 3 minutes read

Gregurović: Ovo je povijesni dan za našu Hrvatsku

Na gotovo svim važnijim graničnim prijelazima koje Krapinsko-zagorska županija dijeli sa Slovenijom u ponoć je na simboličan način obilježen ulazak Hrvatske u Schengenski prostor.

Tako su na najfrekventniji granični prijelaz Macelj stigli gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Đurmanca Damir Belošević te načelnik Jesenja Dario Cvrtila u društvu sa načelnikom PU krapinsko – zagorske Željkom Košutićem i njegovim zamjenikom Robertom Pavićem.

Gradonačelnik Krapine Gregurović i ovom je prilikom istaknuo kako brojni građani Krapinsko-zagorske županije na dnevnoj bazi prelaze granicu zbog zaposlenja u pograničnim dijelovima u Sloveniji i kako ulazak Hrvatske u Schengensko područje za njih znači puno lakši i jednostavniji dnevni prelazak granice i samim time značajnu uštedu vremena.

Naglasio je i važnost ulaska u Schengensko područje sa gospodarskog aspekta.

Ovdje posebice govorim o graničnom prijelazu Macelj preko kojeg se odvija jedan od najvećih teretnih prometa kada je u pitanju prelazak granice. Svi zajedno bili smo svjedoci gužvi, kako na samom graničnom prijelazu, tako i na dijelovima autoceste koja prolazi kroz Zagorje. Odsada to više ne bi trebao biti slučaj, a rasterećenje prometa ujedno znači i veću sigurnost za sve sudionike u prometu – zaključio je Gregurović dodajući da je ovo povijesni dan za našu zemlju jer smo ušli u veliku “obitelj” od 420 milijuna ljudi odnosno među 27 članica Schengenskog prostora.

U posljednjim minutama stare 2022. godine uručili su prigodne poklone posljednjim putnicima koji su u Hrvatsku ušli uz još redovnu provjeru dokumenata. Odmah nakon ponoći simbolično podizanje rampe označilo je ulazak Hrvatske u Schengenski prostor.

s.kalajdžija/sjever.hr 01.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.