Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija odgovara potrebama tržišta rada: Za deficitarno zanimanje vozača Kolar uručio ključeve novog kamiona SŠ Konjščina vrijednog 900 000 kuna – gradi se i poligon!
Full Article 3 minutes read

Krapinsko-zagorska županija odgovara potrebama tržišta rada: Za deficitarno zanimanje vozača Kolar uručio ključeve novog kamiona SŠ Konjščina vrijednog 900 000 kuna – gradi se i poligon!

Srednja škola Konjščina je školske godine 2020./2021. započela s provođenjem srednjoškolskog programa za zanimanje vozač motornog vozila za koji interes raste iz godine u godinu. S obzirom da 3. razred navedenog programa uključuje i praktični dio koji se odnosi na izobrazbu vožnje, nužna je izgradnja poligona za takav oblike nastave.

Dok poligon ne bude gotov, lijep poklon stigao je na adresu škole od strane Krapinsko-zagorske županije koja je osigurala vozilo C kategorije za školovanje budućih vozača.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar naglasio je kako je kraj godine idealna prilika za poklon učenicima.

– Vozač je deficitarno zanimanje u Krapinsko-zagorskoj županiji i svim učenicima koji su se javili za stipendije, ona im je i odobrena. Došlo vrijeme da im kupimo kamion za praktičnu nastavu – rekao je Kolar.

Kamion je 2019. godište, a kako je objasnio Kolar, izgleda kao novi. Ima i duple komande radi potrebe održavanja nastave.

-Ovo je odlična kupovina, no da bi ovaj kamion bio u punoj funkciji treba sagraditi i novi poligon. Općina je ustupila jedan dio zemljišta, a jedan dio je u otkupu od sredstava koja je škola dobila od prodaje stana. Krapinsko-zagorska županija osigurala je u proračunu još dodatnih 900 tisuća kuna za samu izgradnju i opremanje poligona – kazao je Kolar.

Za kupnju kamiona Krapinsko-zagorska županija u svom je proračunu osigurala 900 tisuća kuna, no budući da je uštedjela 140 tisuća kuna, sredstva će prenamijeniti za izgradnju poligona.

-I dalje se trudimo kao osnivač osigurati najbolje moguće uvjete za školovanje i obrazovanje naše djece. Prema izgledu same škole i novonabavljenog kamiona, uvjeren sam da u tome i uspijevamo – poručio je Kolar čestitavši profesorima i ravnateljici na odličnim rezultatima Srednje škole Konjščina.
Najavio je i kako će radovi na uređenju poligona započeti u veljači.

-Za nas je ovo velik trenutak – zaključio je.

Načelnica Općine Konjščina Anita Krok istaknula je kako je veseli što je Krapinsko-zagorska županija ponovno prepoznala potrebu da svoja sredstava usmjeri u Srednju školu Konjščina kojoj je ovo vozilo bilo prijeko potrebno.

-Općina je krajem ove godine napravila darovni ugovor prema Srednjoj školi u kojem je darovala česticu zemljišta za budući poligon, a ostatak zemljišta je financirala Županija. Vjerujem da će SŠ Konjščina opravdati to povjerenje i da će Krapinsko-zagorska županija i dalje ulagati u obrazovanje u Konjščini – rekla je Krok.

Ravnateljica SŠ Konjščina Milojka Rataić kazala je kako interes za zanimanje vozač motornog vozila raste iz godine u godinu.


-Ove godine imamo 16 učenika, za iduću godinu 18 i naravno da planiramo da će ubuduće ta brojka rasti – rekla je ravnateljica dodavši kako će im ovo vozilo biti od velike pomoći i zahvalila svima koji su to omogućili.

abrkic/sjever.hr
28.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.