Now Reading:
Uhvaćeni serijski lopovi koji su pljačkali po Međimurju – Među osumnjičenom trojicom i dijete
Full Article 2 minutes read

Uhvaćeni serijski lopovi koji su pljačkali po Međimurju – Među osumnjičenom trojicom i dijete

Preloški policajci dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrdili su kako je stariji maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio tri kaznena djela protiv imovine, i to krađu te dvije teške krađe, od čega jednu u pokušaju, priopćili su iz Policijske uprave međimurske.

Naime, sumnja se kako je najprije početkom kolovoza ove godine u Palinovcu provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 61-godišnjaka, odakle je ukrao razni nakit i ručne satove. Materijalna šteta procijenjena je na oko 4.000 kuna.
Potom je sredinom kolovoza, ponovno provalio u istu kuću, gdje je u nekoliko prostorija ispreturao stvari, ali pritom nije ništa ukrao.

– Ujedno, krajem kolovoza osumnjičeni je maloljetnik ušao u nezaključani podrum prethodno spomenute obiteljske kuće te iz ledenice ukrao 30-tak kilograma raznog smrznutog mesa. Materijalnu štetu 61-godišnji vlasnik procijenio je na oko 1.500 kuna – javlja policija.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su prethodno spomenuti stariji maloljetnik i 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinili kazneno djelo teške krađe u pokušaju.

Krajem kolovoza ove godine u Donjem Pustakovcu, popeli su se do pritvorenog prozora obiteljske kuće, vlasništvo 75-godišnjaka te potom otvorili prozor kroz koji su ušli u kuću. Nakon toga u raznim prostorijama ispreturali su stvari, ali pritom ništa nisu ukrali.

Prema osumnjičenom starijem maloljetniku te protiv osumnjičenog 18-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvo, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su već ranije spomenuti stariji maloljetnik te 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica i dijete, počinili kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se kako je osumnjičeni trojac krajem kolovoza ove godine provalio u prethodno spomenutu obiteljsku kuću u Palinovcu, vlasništvo 61-godišnjaka, odakle nisu ništa ukrali. Nakon toga iz nezaključanih gospodarskih zgrada ukrali su nekoliko zečeva. Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na oko 600 kuna.

Prema osumnjičenom starijem maloljetniku i djetetu te protiv osumnjičenog 18-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvo, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

www.sjever.hr
28.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.