Now Reading:
HNS: Usprkos prihvaćanju amandmana, saborska zastupnica Antolić Vupora ipak glasala protiv Sjevera
Full Article 2 minutes read

HNS: Usprkos prihvaćanju amandmana, saborska zastupnica Antolić Vupora ipak glasala protiv Sjevera

Hrvatska narodna stranka – Liberalni demokrati reagirala je na intervju SDP-ove saborske zastupnice Barbare Antolić Vupora koja je izjavila kako u politici „pozornost dobivaju oni koji se koriste smicalicama, šaljivim dosjetkama“ te kako smo na sjeveru „vrijedni, a zakinuti“ te nije mogla podržati Državni proračun zbog regionalnog principa i nije odgovorila što Varaždinska županija dobiva proračunom:

„Ne možemo se oteti dojmu kako se upravo saborska zastupnica koristi takvim smicalicama u svom intervjuu, te ne prikazuje pravu istinu. Amandmanom samo našeg zastupnika Predraga Štromara, osigurano je gotovo 2,7 milijuna eura više za projekt „Rekonstrukcije dvorca Opeka za potrebe Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi“, a Vlada je prihvatila i amandman kojim je osigurano dodatnih 665.000 eura za Sveučilište Sjever.

Jednako tako, prihvaćena su i 2 amandmana oporbe, konkretno Boške Ban Vlahek, saborske zastupnice SDP-a, kojim je osigurano dodatnih 2 milijuna eura za projekt čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje, a na prijedlog kluba SDP-a osigurano je dodatnih 1,8 milijuna eura za školsku sportsku dvoranu srednje škole u Zaboku. Samo ovim amandmanima osigurano je dodatnih 7 milijuna eura za Sjever, za III. izbornu jedinicu iz koje je i saborska zastupnica. Iako su prihvaćeni amandmani SDP-a, saborski zastupnici SDP-a iz III. izborne jedinice nisu glasali za prijedlog Državnog proračuna za 2023. godinu.

S obzirom da u konačnici sami nisu podržali svoje prijedloge, jer očito nisu spremni za iskorak u politici, nameće se zaključak da su glasanjem protiv Državnog proračuna, zapravo glasali protiv Sjevera, kraja u kojem ostvaruju velik broj svojih saborskih mandata.”

www.sjever.hr
28.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.