Now Reading:
Policija na dvije lokacije kod Zagreba u bačvama i zemlji pronašla skoro 120 kilograma kokaina
Full Article 2 minutes read

Policija na dvije lokacije kod Zagreba u bačvama i zemlji pronašla skoro 120 kilograma kokaina

Policija je na dva mjesta kod Zagreba pronašla preko 100 kilograma kokaina, donosi Index. Inače, radi se o otkrićima objavljenim još tijekom studenog, no policija je nakon kriminalističke istrage otkrila još skrivene droge, što je objavila u srijedu.

Prvo su 4. studenog objavili da su pronašli četiri kilograma kokaina, a nakon nekoliko dana da su pronašli još 20 kilograma, da bi danas objavili da su pronašli još 95 kilograma, piše Index. Tako je na dvije udaljene lokacije na širem području Zagreba ukupno pronađeno 119 kilograma kokaina koji je bio skriven u bačvama, a navodno i zakopan u zemlji.

-Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK – Služba Zagreb) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta nastavili su kriminalističko istraživanje vezano uz kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja o kojima smo izvijestili u dva navrata u studenom ove godine. Tijekom kriminalističkog istraživanja na području Zagrebačke županije na temelju sudskog naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni 57-godišnjak te je pronađeno još 95 kilograma kokaina. S prijašnjim pretragama ukupno je od osumnjičenog 57-godišnjaka pronađeno i privremeno oduzeto oko 119 kilograma kokaina. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policija je podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave – stoji u policijskom priopćenju.

Cijeli slučaj policija je objasnila još 4. studenog. Tada su priopćili kako su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, dva državljana Sjeverne Makedonije (1965. i 1996.), jednom državljankom Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jednom hrvatskom državljankom (1990.) zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

www.sjever.hr / index.hr
28.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.